Klipersi sjajnom serijom odneli pobedu

Charlotte Hornets LA Clippers

Klipersi sjajnom serijom odneli pobedu

Charlotte Hornets LA Clippers
Autor: Datum objave: 08.11.2021. Foto: LA Times

Pol Džordž je postigao 20 poena, Redži Džekson dodao je 19, a Los Anđeles Klipersi su u nedelju uveče pobedili Šarlot Hornetse sa 120-106 za svoju četvrtu uzastopnu pobedu. Luk Kenard je postigao 18 poena, a Terens Man je završio sa 17 poena i 10 skokova.

Zaostatak od 9 poena na manje od sedam minuta do kraja utakmice, Klipersi su rešili serijom od neverovatnih 22-0 i poveli sa 115-102 na 1:10 do kraja meča.

“To je bila naša odbrana”, izjavio je glavni trener Klipersa, Tajron Lu. „Mislim da je naša odbrana zaista poboljšana, naša fizička snaga, naša pažnja na detalje je bila mnogo bolja. Mislim da je naš fokus u prvom poluvremenu, fizički, bio prilično loš.”.

LaMelo Bol, iz obližnjeg Čino Hilsa, postigao je 21 poen za Hornetse u njihovom četvrtom uzastopnom porazu. Bol je odigrao svoju prvu utakmicu u Los Anđelesu od kada je zbog frakture desnog zgloba protiv Klipersa prošlog marta propustio 21 utakmicu.

Majls Bridžis je takođe imao 21 poen za Hornetse, a Teri Rozir dodao je 17 poena.

„Imaju dobru hemiju“, rekao je glavni trener Hornetsa Džejms Borego misleći na tandem Bol-Bridžis. „Oni znaju da igraju zajedno, traže jedni druge, posebno u tranziciji.”

Klipersi su pobedili Minesotu u petak kada su se oporavili od 20 poena zaostatka u prvom poluvremenu.

“I prethodne godine smo pobeđivali i vraćali se u utakmicu, znamo da nikad nije gotovo”, rekao je centar Klipersa, Ivica Zubac, koji je imao 14 poena i 11 skokova. „Istovremeno, moramo da budemo bolji na početku utakmice, jer je spuštanje sa 15-20 razlike jako teško, potrebno je mnogo energije.”

Centar Klipersa, Serž Ibaka bio je na parketu prvi put ove sezone nakon operacije leđa u junu, te je večeras debitovao. Nije dao poen, ali Ibaki to nije na umu, trenutno želi da bude zdrav.

„Sada mislim da mi je najvažnije da budem strpljiv“, rekao je Ibaka, dok je započeo svoju trinaestu sezonu i drugu sezonu u Klipersima nakon što je u proseku postizao 11.1 poena i 6.7 skokova u 41 utakmici prošle sezone. „Pokušaću da se uklopim sa svojim saigračima. Doći će. Ovo je prva utakmica za skoro godinu dana. Ali zdrav sam, vratio sam se i u dobroj sam formi. ”

Podelite vest: