Klipersi zaključali Taunsa i Minesotu

LA Clippers Minnesota Timberwolves

Klipersi zaključali Taunsa i Minesotu

LA Clippers Minnesota Timberwolves
Autor: Datum objave: 14.11.2021. Foto: NBA

Los Anđeles Klipersi su zaključali Karl-Entoni Taunsa, a sa njim su nestali i Minesota Timbervulvsi. Pol Džordž je postigao 23 poena, 9 skokova i 4 asistencije, dok je Redži Džekson dodao 21 poen, a Klipersi su u subotu uveče savladali sa 129-102 Minesotu za svoju sedmu pobedu u nizu.

Tauns je upisao 8 poena pri šutu 3 od 11 u svojoj prvoj jednocifrenoj utakmici od 2018. Promašio je svih pet pokušaja za 3 poena, prekinuvši niz od najmanje dva ubačena šuta za tri poena u prvih 11 utakmica u sezoni.

„Samo pokušavamo da promenimo sve kako ne bi mogao da daje poene. Samo želimo da ga usporimo.” rekao je trener Klipersa, Tajron Lu.

Ivica Zubac je imao 10 poena i 12 skokova, dok je Erik Bledso dodao 14 poena i 9 asistencija.

„Bila je to svestrana pobeda tima“, rekao je Lu, aludirajući na 35 asistencija Klipersa. “Svako je uradio svoj deo posla.”

Entoni Edvards je predvodio Minesotu sa 21 poenom i 9 skokova. DiAnđelo Rasel i Džejden MekDenijels imali su po 15 poena.

“Rvali su se sa njim, unapred su ga udvajali”, rekao je trener Vulvesa, Kris Finč. „Oni mu uzimaju loptu iz ruku svakom prilikom kada je dobije. Moramo pronaći način da to rešimo i to je na meni.”.

Vulvsi su se držali u prvoj četvrtini, kada je bilo šest promena u vođstvu i sedam nerešenih rezultata, te su zaostajali samo 6 poena. Onda su Klipersi preuzeli sve u svoje ruke i Vulvsi više nisu vodili.

U drugoj četvrtini su bili bolji od Vulvsa sa 38-17 i otišli na odmor sa 70-43. .

„Veterani koje imamo, žele da urade sve da pobede“, rekao je Terens Men. “Oni vode, a mi sledimo.”

Tauns je u drugom poluvremenu ostao bez poena. Imao je samo jedno slobodno bacanje u trećoj četvrtini, kada su ekipe postigle po 28 poena, ali su Vulvsi zaostajali 98-71 na početku četvrte deonice.

„Jednostavno nismo svi kliknuli iz jednog ili drugog razloga“, rekao je Finč.

Podelite vest: