Robinson upropastio čudo Kajla Laurija u Los Anđelesu

LA Clippers Miami Heat

Robinson upropastio čudo Kajla Laurija u Los Anđelesu

LA Clippers Miami Heat
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 12.11.2021. Foto: AP News

Majami napušta “grad anđela” sa dva poraza i gorkim ukusom u ustima, sa znanjem da su mogli lako upisati i dve pobede. Nakon što su protiv Lejkersa pali u produžetku i posle vođstva od 9 poena u poslednjoj četvrtini, sinoć su poraženi od Los Anđeles Klipersa, iako su u jednom trenutku prvog poluvremena vodili i sa 17 poena razlike.

Ruku na srce, falio im je Džimi Batler koji je odsustvovao, nakon što je u meču sa Lejkersima izvrnuo zglob. Njegovo odsustvo pokušao je da nadomesti Bem Adebajo, koji je već na poluvremenu imao 24 poena, ali su Klipersi nakon uvodnog period zgusnuli odbranu u reketu, pa je odlični centar Majamija meč završio sa 30, uz 11 skokova i 12 od 18 iz igre.

Posle uvodne nonšalancije, Klipersi su prikazali sve ono što ih je krasilo u prethodnih pet utakmica i upisali šestu pobedu u nizu. Vera u sistem i samopouzdanje pojedinaca je očigledno, pa izuzetno pomaže u situacijama u kojima tim gubi i dvocifrenim razlikama. Izrazi lica igrača tima iz Los Anđelesa su nepromenjeni.

Ponovno rođenje Redžija Džeksona nije bila samo prolazna stvar prošlosezonskog plej-ofa. Nakon jako bledog prvog poluvremena, Džekson je u trećoj četvrtini nanizao čak 15 poena i doneo prednost svom timu. Priključio mu se Bledso, pa je duo nekada prežaljenih bekova pokazao da još imaju puno u rezervoaru. Džekson je utakmicu završio sa 22 poena, Bledso je dodao 21, uz efikasnih 9/16 iz igre i tek jednu izgubljenu loptu.

Prednost koju je bekovski tandem doneo Klipersima, prvi igrač tima (bar trenutno bez Kavaja Lenarda) na najbolji mogući način je sačuvao u poslednjoj četvrtini. Pol Džordž je postigao 9 poena u najbitnijoj deonici, sve to usput igrajući perfektnu odbranu u nekoliko navrata. PG13 je zaista jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu u ranom delu sezone. Sinoćnu utakmicu je završio sa 27 poena.

Pored odlične partije Pol Džordža, ishod utakmice je mogao biti mnogo drugačije posle briljantne solo partiture Kajla Laurija u poslednjoj četvrtini. Plejmejker Majamija je delovao mnogo više kao razigravač u prve tri deonice i u poslednju je ušao sa tek 3 poena na kontu, ali onda – eksplozija.

Lauri je u poslednjoj deonici postigao čak 23 poena i bukvalno sam uspeo da dovuče Majami do finalne ravnice, ali je Dankan Robinson upropastio Laurijevo čudo. Naime, u poslednjem napadu Klipersa, Kajl je uspeo da otme živu loptu iz ruku Redžija Džeksona, nakon čega je u tranziciji uspeo da pronađe potpuno samog Dankana Robinsona, ali jedan od najboljih šutera lige nije uspeo da donese Hitu prednost.

Robinson se mora smatrati i jednim od glavnih krivaca za slabu formu tima sa Floride, koji je zabeležio četiri poraza u poslednjih pet utakmica. Dankan šutira tek 32% iz igre i 31% za tri poena od početka sezone, a u pomenutom period procenti su još drastičniji – 27/28.

Majami težak raspored nastavlja gostovanjem Džezu u Solt Lejk Sitiju, dok Klipersi dočekuju posrnulu Minesotu.

 

Podelite vest: