Šampioni opravdali ulogu favorita, maestralni Stef Kari

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of

Šampioni opravdali ulogu favorita, maestralni Stef Kari

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 14.04.2019. Foto: sportingnews.com

Voriorsi su uspešno počeli pohod na odbranu titule, pošto su u prvom meču prve runde protiv Klipersa slavili 121:104.

Tim iz Los Anđelesa nije tako lako položio oružje i tokom većeg dela prvog poluvremena su imali egal meč, ali su vladajući šampioni, na krilima sjajnog Stefa Karija, u trećoj deonici otišli na nedostižnu razliku.

Kari je ubacio 38 poena, uz čak 15 skokova i 7 asistencija. Iz igre je šutirao 11/16, trojke 8/12. On je već nakon prvog poluvremena imao odličan učinak od 20 poena i po 6 skokova i asistencija, pri šutu za tri 4/6.

Inače, Stef Kari je na ovom meču postao rekorder po broju pogođenih trojki u doigravanju. Na prvom mestu večne liste pretekao je Reja Alena koji je u svojoj karijeri postigao 385 trojki u plej-of utakmicama.

Goste je, kao i u većem delu sezone, predvodio dvojac sa klupe – Lu Vilijams i Montrezl Herel. Vilijams je uz 25 poena imao i 9 asistencija, a Herel je zadavao velike muke visokim igračima Golden Stejta koji nisu imali pravo rešenje za njega, ni pravi način kako da ga zaustave. Zabeležio je 25 poena, uz 5 skokova i po 2 asistencije, blokade i ukradene lopte, a iz igre je šutirao 11/15.

Svoj ne tako slavan debi u plej-of mečevima imao je i Demarkus Kazins. On je ostvario učinak od 9 poena, 9 skokova i 4 asistencije, za 21 minut proveden na terenu, a igru je morao da napusti ranije zbog 6 načinjenih ličnih grešaka.

Viđena je i jedna zanimljiva situacija pred sam kraj meča, kada su Kevin Durent i Patrik Beverli isključeni pošto su obojica dobili po dve tehničke u razmaku od samo par minuta. Očigledno je da će Beverlijev zadatak u svakom meču ove serije biti da se Durentu uvuče pod kožu i provocira ga. U ovom prvom je svakako u tome uspeo, iako je jedan od najboljih igrača današnjice, pre isključenja, uspeo da zabeleži 23 poena, 4 skoka i po 3 asistencije i blokade.

Sledeći meč ove serije nas očekuje u noći između ponedeljka i utorka u 04:30h i ponovo će Voriorsi biti domaćini.

Podelite vest: