Analiza meča: Naterali ih da odustanu

Denver Nuggets LA Lakers Plej-of

Analiza meča: Naterali ih da odustanu

Denver Nuggets LA Lakers Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.04.2024. Foto: Denver Stiffs

Ocene Nagetsa

Eron Gordon – 9

Jedna od onih partija Erona Gordona, kojom nas podseti da je baš on bio taj deo koji nedostaje u šampionskoj slagalici. Kako sam reče, on je “samo” tu da pokupi otpatke talentovanijih saigrača. Možda i jeste, ali verujem da je malo ko u istoriji te otpatke skupljao kvalitetnije.

Nikola Jokić – 9

Nastavak dominacije. Ništa ga nije izbacilo iz ritma, pa ni dve lične greške u uvodnim minutima meča. Najbolje od svega jeste to što i nije tražio svoj šut. On bi igru kontrolisao bez i jednog postignutog poena. Najnesebičniji MVP u istoriji, jedini rame uz rame s njim je Tim Dankan.

Džamal Muri – 8,5

Nagetsima ovoga puta nisu bili potrebni njegovi herojski podvizi, jer se pojavio mnogo pre toga. Ono što je nedostajalo Denveru da i prošli meč reši mnogo ranije, sada su dobili – Džamalove pravovremene pogotke.

Majk Porter mlađi – 8,5

Način na koji ovaj momak igra i kako se kreće, nakon tri operacije leđa, nikada neće prestati da oduševljava. Najlepši skok-šut, ili jedan od, u čitavoj ligi. Nastavlja da nadograđuje sebe kao defanzivac i dodavač.

Kentavijus Kaldvel-Poup – 7,5

I da odigra najgoru ofanzivnu utakmicu u karijeri, KCP verovatno ne bi dobio ispod 7 od nas, zbog načina na koji gine u defanzivi.

Kristijan Braun – 6

Blage kritike na Braunov račun. Sve je dobro kada se pobedi, ali Lejkersi su u više navrata pored njega probijali u srce reketa bez ikakvog otpora. Nešto na šta nismo navikli od Brauna, nešto što je, šta više, njegova najjača strana.

Pejton Votson – 7

Standarno odličan doprinos u odbrani. Traži se mnogo od njega. Čuvao je Lebrona, čuvao je Dejvisa. Za jednog tako mladog i, što se plej-ofa tiče, jako neiskusnog momka, da “preživi” te duele makar polovično uspešno je velika stvar.

Redži Džekson – 7

Konačno Redžijev pravi doprinos. Jedan lep horog, jedna trojka iz ritma, dovoljno.

Džastin Holidej – 6

Razumemo želju za doprinosom i cenimo defanzivne nastupe, ali Holidej je šutnuo čak 4 ishitrene trojke u momentima kada su Nagetsi sigurno mogli da organizuju nešto bolje.

Podelite vest:
1
1