Trejd: Entoni Dejvis novi igrač Los Andjeles Lejkersa!

"Trejdovi" LA Lakers New Orleans Pelicans

Trejd: Entoni Dejvis novi igrač Los Andjeles Lejkersa!

"Trejdovi" LA Lakers New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.06.2019. Foto: NY Post

Najduža sapunica NBA lige dobila je konačno, po Lejkerse, srećan završetak: Nju Orleans Pelikansi su trejdovali Entonija Dejvisa u Los Andjeles u zamenu za Brendona Ingrama, Lonza Bola, Džoša Harta i gomilu pikova.

Pikovi koje su Pelikani dobili:

  • Četvrtog pika na dolazećem draftu
  • Pika prve runde 2021. godine ukoliko se nadje u top 8. Ukoliko se taj pik ne nadje u top 8 ostaje Lejkersima, ali u tom slučaju neograničeni pik 2022. godine postaje vlasništvo Pelikana
  • Pravo promene mesta na draftu u 2023. godini ukoliko Lejkersi budu na boljoj poziciji
  • Neograničeni pik 2024. godine, koji Nju Orleans može da preskoči i izabere da uzme pik Lejkersa 2025. godine

Strašnu cenu platili su Lejkersi za godinu dana Enotnija Dejvisa, ali tako se to radi kada trejdujete za jednog od najboljih igrača u ligi. Veruje se ipak da je “Obrva” dao zeleno svetlo i da će potpisati novi dugoročni ugovor sa Lejkersima najkasnije sledećeg leta.

Tim iz Los Andjelesa želeo je po svaku cenu da zadrži Kajla Kuzmu u ovim pregovorima, što im je na kraju i pošlo za rukom. To su verovatno kompenzovali ogromnim brojem pikova.

Pelikani će već nastaviti da dalje traže novog trejd partnera koji želi četvrtog pika na ovom draftu. Nju Orleans je sada lepo popunjen na većini pozicija, te tu vide šansu da dodatno “zarade”. Vojnarovski navodi da veliki broj timova želi na draftu da pokupi plejmejkere Kobija Vajta i Darijusa Garlanda, a oni će sigurno biti dostpuni na toj poziciji, tako da pik sve više dobija na ceni.

Zanimljivost koju je izneo Bobi Marks – Lejkersi i Pelikani bi mogli da oduže overavanje ovog trejda sa ligom, jer bi to donelo dodatni prostor u budžetu Jezerašima:

Naime, ako timovi odluče da trejd ozvaniče tek 30. jula, Lejkersi bi imali 32.5 miliona dolara u budžetu. Veoma komplikovanim NBA zakonima ta cifra bi pala na 27.8 miliona ukoliko se trejd ozvaniči do 6. jula. Dodatno, kako Entoni Dejvis ima trejd klauzulu od 15% u ugovoru, po tom slovu sleduje mu 4 miliona dolara, te bi Lejkersima ostalo 23.8 miliona u budžetu. Dejvis ima pravo da se odrekne ovog bonusa.

Podelite vest: