Gasol se vratio u Memfis, ali traži novi klub

"Trejdovi" LA Lakers Memphis Grizzlies

Gasol se vratio u Memfis, ali traži novi klub

"Trejdovi" LA Lakers Memphis Grizzlies
Autor: Datum objave: 11.09.2021. Foto: Bleacher Report

Dugo se spekulisalo, a sada je i zvanično. Mark Gasol napustiće Los Anđeles pošto je u trejdu sa Grizlisima poslat u ekipu gde je proveo najveći deo svoje karijere, uz 250.000 dolara i pika druge runde za 2024. godinu. Lejkersi će zauzvrat dobiti prava na kineskog košarkaša Vang Želina, a s obzirom da on već pet godina nije ni blizu NBA lige, jasno je da je Rob Pelinka ovo uradio samo kako bi oslobodio mesto za nekog novog slobodnog igrača, ali i rasteretio porez na luksuz Lejkersa za tačno 10M$.

Ipak, želja Memfisa, a i samog Gasola je da on ostane u Španiji sa porodicom, tako da se uveliko radi na raskidu saradnje, što će se vrlo brzo i ozvaničiti, kako navodi Adrijan Vojnarovski.

Sa druge strane, Lejkersi su ovim potezom oslobodili još jedno mesto u rosteru za pozicije koje su u ovom trenutku urgentnije, jer su na centarskim i više nego dobro popunjeni.

Mark je igrama u Torontu, kada je bio jedan od ključnih faktora tokom osvajanja titule, privukao pažnju svih timova sa vrha, pa je tako završio kod Džejmsa i Dejvisa u Lejkersima. Ipak, na njegovu nesreću, stigao je sezonu nakon što je ekipa Frenka Vogela osvojila 17. prsten, a ishod prethodne je poznat.

Razna nagađanja vrte se oko španskog centra već mesecima, a neka od najglasnijih su vezana za njegov povratak u Barselonu. Vreme će pokazati, ali njegov boravak u Evropi sledeće sezone je izvestan.

Podelite vest: