Iskustvo na prvom mestu, stiže i Hornaček u Lejkerse?

LA Lakers

Iskustvo na prvom mestu, stiže i Hornaček u Lejkerse?

LA Lakers
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 05.06.2019. Foto: nbcsports.com

Već imaju respektabilan stručni štab, a iz organizacije Lejkersa žele da ga dodatno pojačaju dovođenjem Džefa Hornačeka na mesto asistenta. 

(FOTO: abc7ny.com)

Novi asistent u stručnom štabu Los Anđeles Lejkersa mogao bi da bude Džef Hornaček, prenosi Stefan Bondi. Posle Džejsona Kida i Lajonela Holinsa, Hornaček bi bio treći asistent Frenka Vogela koji ima iskustva kao glavni trener u svojoj karijeri.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u Juti, da bi zatim kao glavni trener vodio Finiks i Njujork Nikse. Nije Hornaček imao mnogo uspeha sa ove dve ekipe, s obzirom da je u ukupno 5 sezona ostvario rekord 161-216, sa obe ekipe kombinovano, a nikada nije ušao u plej-of.

Ipak, njegovo iskustvo igra ulogu i zbog toga se nalazi na radaru Lejkersa. Hornaček je proveo 14 godina u ligi kao igrač, igrajući za tri franšize. Karijeru je započeo u Finiksu, a posle kratkotrajne ere u Filadelfiji trejdovan je u Jutu, gde je ostao do kraja karijere. Sa Džezerima je igrao dva velika finala NBA lige, 1997. i 1998, gde su oba puta poraženi od Džordanovih Bulsa.

(FOTO: deseretnews.com)

Podelite vest: