Lebron Džejms prepustio Entoniju Dejvisu broj 23

LA Lakers

Lebron Džejms prepustio Entoniju Dejvisu broj 23

LA Lakers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 27.06.2019. Foto: wallpapercave.com

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms odreći će se broja 23, koji ga krasi kroz veći deo karijere i prepustiti ga svom budućem kolegi Entoniju Dejvisu.

 

(FOTO: Yahoo.com)



Nakon što je 2010. godine, po dolasku u Majami, zadužio ‘šesticu’, koju je nosio četiri godine kao član Hita, najbolji igrač današnjice ni ovoga puta na leđima neće nositi svoj omiljeni broj 23, koji će po dolasku u grad Anđela nositi Entoni Dejvis.
Kako prenosi Kris Hejns, novinar Yahoo Sportsa, Lebron Džejm će dopustiti popularnom Obrvi da zadrži broj koji mu krasi leđa još iz vremena kada je nastupao za srednju školu.
Džejms se, kako navodi Hejns, odlučio na ovaj potez kako bi se njegov novi saigrač osećao prijatno u novom okruženju.

 

Prethodni put Lebron Džejms nije nosio broj 23 po dolasku u Hit. Naime, u čast Majkla Džordana, čelnici Hita su u aprilu 2003. godine odlučili da dres sa brojem 23 povuku iz upotrebe. Lebron se tada opredelio za broj 6, zbog njegovog drugog omiljenog igrača nakon Majkla, Džulijusa Irvinga, broj koji je nosio nastupajući za reprezentaciju Sjedinjenih Država.

Pominje se da će se Lebron ponovo opredeliti za broj šest na leđima, koji je nosio na treninzima u dresu Jezeraša, ali i u pohodu na svoje prve dve titule u dresu Majami Hita, dres u kome je dva od ukupno četiri puta bio izabran za najkorisnijeg igrača lige.

Bilo da je ovo marketniški potez ili možda nešto treće, sigurno je da će biti veoma interesantno videti Kralja sa novim brojem na leđima. Ili starim možda?

Podelite vest: