Lejkersi kroz iglene uši preskočili Detroit

Detroit Pistons LA Lakers

Lejkersi kroz iglene uši preskočili Detroit

Detroit Pistons LA Lakers
Autor: Datum objave: 22.11.2021.

Los Anđeles Lejkersi u utakmici punoj dešavanja uspeli su da savladaju žilave Detroit Pistonse posle velikog preokreta. Rezultatom 116:121 ekipa Frenka Vogela prekida seriju loših mečeva i vraća se na pobednički kolosek.

Najefikasniji u Jezerašima bio je Entoni Dejvis sa 30 poena, deset skokova i šest asistencija. Takođe, sjajno je odigrao i Rasel Vestbruk koji je flertovao sa tripl-dablom (26 poena, devet skokova i deset asistencija) i bio verovatno i najzaslužniji za preokret Lejkersa.

Njih dvojicu pratili su Karmelo Entoni sa 18 poena i Lebron Džejms sa deset, koji je do isključenja zbog haosa sa Stjuartom igrao solidnu utakmicu.

Ubedljivo najbolji u ekipi domaćina bio je Džerami Grent sa 36 poena, dok su Pistonsi pored njega imali još čak četvoricu dvocifrenih. Dialo je postigao 17 poena, Džekson 15 i Bej jedan manje.

Poslednji dvocifreni u Detroitu bio je prvi pik ovogodišnjeg drafta Kejd Kaningem koji je ujedno ostvario i prvi tripl-dabl u profesionalnoj karijeri. Ruku na srce, uz jako loš šut iz igre (6/21 iz igre, 1/9 za tri).

Sam početak meča priredio nam je rezultatsku klackalicu do polovine prve četvrtine kada se jedna ekipa prvi put koliko toliko odlepila. Serijom sjajnih dodavanja Lebrona Džejmsa Lejkersi su poveli 18:12 i tu prednost praktično držali do kraja prve deonice.

Odmah po početku druge Pistonsi uzvraćaju istom merom i odlaze na +7. Ubrzo nakon toga Lejkersi su ponovo poveli, ali onda Detroit pravi još veću seriju i po prvi put odlazi na dvocifrenu razliku. Rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 68:61 za domaćina.

Iako su nas u ovom meču navikli na igru u serijama, Pistonsi su i u trećoj četvrtini nastavili silovito, pa prednost u jednom trenutku povećali na čak 15 razlike.

U međuvremenu su nakon potpunog haosa isključeni mladi Ajzea Stjuart i Lebron Džejms, čime su znatno oslabljene obe ekipe.

Detroit nije stajao i prednost je otišla na 17 razlike pri kraju odlučujuće, poslednje četvrtine.

Iako se činilo kao novi krah ekipe iz Los Anđelesa, Vestbruk i Dejvis odlučili su da to ne dopuste i odnesu pobedu u grad anđela.

Obojica su bili dvocifreni u poslednjoj deonici i praktično jedini vukli Lejkerse do velikog, ali iznenađujuće lakog preokreta s obzirom na prednost koju je Detroit imao na kraju treće četvrtine.

Imao je domaćin šansu na oko pet sekundi do kraja, ali je nisu iskoristili. Dejvis je zatim izveo slobodna bacanja i zapečatio pobedu.

Lejkersi su sada na skoru 9-9, dok Pistonsi ostaju na 14. poziciji istoka sa 4-12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest: