Lejkersi opet u Nju Orleansu

LA Lakers New Orleans Pelicans Plej-of

Lejkersi opet u Nju Orleansu

LA Lakers New Orleans Pelicans Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.04.2024. Foto: ESPN

Stanje Lejkersa

Jezeraši su tražili sebe u dobrom delu sezone, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, ali su konačno pronašli pravu formulu. Otkada je Hačimura zauzeo mesto startne “četvorke”, Lejkersi su na skoru 18-6, 75% pobeda.

Nakon prošlogodišnjeg plej-ofa, načina na koji je isti odigrao, pa i zaradio novi ugovor, mnogi su očekivali da Hem mesto startera preda upravo Japancu, ali je Hačimura morao da čeka više od dve trećine sezone kako bi mesto koje je zaradio i zauzeo. Trener Lejkersa je pre toga šansu davao Redišu i Prinsu, ali u toj situaciji Lejkersi, koji su već fizički u zaostatku sa dvojcem Dianđelo Rasel i Ostin Rivs na perimetru, zaista bili u podređenom položaju sa atletske strane.

Hačimura je doneo mnogo više i ofanzivno od pomenutog dvojca, pa su Lejkersi bili u top 5 napadačkih ekipa lige u periodu otkada je postao starter. Činjenica da je snažniji od obojice, kao da poseduje zavidnu leđnu tehniku, dala je Jezerašima još jednog igrača sa kojim mogu da “love” mismeč u napadu. Tog lova danas neće biti, jer su protivnici fizički dominantna ekipa, ali se Rui pokazao i kao stabilniji šuter od alternativnih opcija.

Darvin Hem je poslednjih mesec i po dana zategao i rotacije, nema toliko eksperimentisanja i pomenuta petorka igra preko 30 minuta u proseku. Nešto slično, pa čak i po koji minut više očekujemo i večeras.

Podelite vest: