Lejkersi opet u Nju Orleansu

LA Lakers New Orleans Pelicans Plej-of

Lejkersi opet u Nju Orleansu

LA Lakers New Orleans Pelicans Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.04.2024. Foto: ESPN

Stanje Pelikana

Pelikani definitivno imaju roster koji može da napravi problem svima. Imali su tu nesreću da izgube Ingrama na nekoliko nedelja pred kraj regularnog dela, kao i da se on vratio ranije negoli što bi to bio slučaj da nismo u ovom momentu sezone, to jest, da Brendon nije u potpunosti zdrav. Ipak, večerašnja utakmica može biti i pretposlednja u čitavoj sezoni, tako da očekujemo da Ingram stisne zube i da sve od sebe da se vrati na nivo na kom je bio pre povrede, a to je možda i najbolja košarka koju je igrao u karijeri.

Na 15 utakmica pre povrede, krilni igrač Pelikana je beležio 21.5 poena, 7 asistencija i 5.5 skokova, uz 49% šuta i 41% za 3 poena. Nju Orleansu je potrebna ta verzija Ingrama kako bi večeras savladali Los Anđeles Lejkerse. Nakon što se vratio na teren, Ingram je odigrao samo 23 minuta u meču pre dva dana, ali je trener domaćih, Vili Grin već najavio mnogo više minuta za večeras.

Velika stvar za Nju Orleans je ta što je Zajon Vilijamson konačno zdrav! On je odigrao 70 utakmica u kojima je beležio gotovo 23 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 57% iz igre. Večeras će upravo ovaj dvojac morati da povuče maksimalno, kako Nju Orleans savladao Lejkerse.

I ako u timu Lejkersa ne vidim nekoga ko bi večeras mogao da bude X faktor i donese nešto neočekivano, Pelikani imaju par momaka koji bi mogli da izađu iz standardnog okvira i iznenade Lejkersa. Herbert Džouns je jedan od najboljih defanzivaca lige, ali i igrač koji beleži samo 11 poena u proseku. Verujemo da će, ukoliko Zajon i Ingram budu u ritmu on biti igrač sa kojeg će Lejkersi pomagati, da li će uspeti taj dodatni prostor da iskoristi?

Pored Džounsa, Pelikani imaju zanimljivu klupu, sa haubicama, Marfijem i Hokinsom, kao i pozitivno dosadnim Alvaradom. Bilo ko od njih bi mogao da iskoči večeras i napravi razliku.

Podelite vest: