Nan van terena bar do novembra

LA Lakers

Nan van terena bar do novembra

LA Lakers
Autor: Datum objave: 22.10.2021. Foto: All U Can Heat

Neočekivano se u utorak pojavila vest da Kendrik Nan neće nastupiti na otvaranju protiv Golden Stejta, a sada znamo i težinu njegove povrede kolena.

Iako povreda nije izgledala kao da je teže prirode, Lejkersi će bez svog plejmejkera biti bar dve do tri nedelje, kada će on ponovo proći magnetnu rezonancu, javljaju mediji.

Od Kendrika se očekuje da ove godine bude važan šraf ekipe iz Los Anđelesa i jedan od najboljih igrača sa klupe, a u predsezoni je za oko 24 minuta imao nešto manje od devet poena u proseku.

Podsetimo, Nan je jedna od najlepših košarkaških priča u poslednjih par godina. 2018. nije izabran na draftu, nakon čega ga je potpisala filijala Golden Stejta, Santa Kruz Voriorsi gde je beležio sjajne partije.

Te partije dovele su ga do Majami Hita gde se proslavio. U predsezoni 2019. godine imao je utakmicu sa 40 poena, kojom je sebi rezervisao mesto u ekipi. Nakon toga bio je starter na otvaranju sezone 2019/20, te je na kraju početne nedelje imao oko 22 poena u proseku i bio među kandidatima za igrača nedelje. Te godine tri puta bio je proglašen za novajliju meseca i postao prvi nedraftovani igrač u istoriji koji je više puta osvojio tu nagradu.

Podelite vest: