Problemi u Holivudu

LA Lakers

Problemi u Holivudu

LA Lakers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 08.11.2021. Foto: Orange County Register
Najsjajnija svetla NBA pozornice, grad Anđela, Holivud, žuto-narandžasti dres i mnoštvo što bivših, što sadašnjih ol-star igrača na jednom mestu predvođeno Lebronom Džejmsom daje sve uslove da se najpopularnijoj franšizi u istoriji sporta donese još jedan trofej. Samo u svom ovom nabrajanju nedostaje jedna napomena, da ovo nije film koji se režira na brdu iznad Beverli Hilsa, već muška taktičko-fizička igra na najvišem svetskom nivou, gde je za naslov prvaka potrebno mnogo više od filmske priče.
Lejkersi nisu počeli sezonu kako su planirali, deset mečeva u relativno lakom rasporedu i postotak od tek 50% nije obećavajuć, pogotovo kada uzmemo u obzir da su Sparsi poraženi tek posle produžetaka, Memfis i Klivlend nakon neizvesnih završnica, a Hjuston dva puta u izuzetno tesnim mečevima.
Iako ekipa nema većih vidljivih problema, osim izgubljenih lopti(nešto malo ispod 20 po meču) manje više su svi statistički parametri na mestu, ali je probelem ipak najavljen u tekstu pre početka sezone ili za one koji nisu čitali u jednoj reči, spejsingu.
Posle dolaska Vesbruka u Los Anđeles su redom stigli Karmelo Entoni, Malik Monk, Kent Bejzmor, Kendrik Nan, Trejvor Ariza i Ostin Rivs i svi trenutno imaju doprinos u šutu spolja, ali poteškoće nastaju sa visokim petorkama koje čine Rasel, Lebron i Dejvis sa Hauardom ili Džordanom. Džejms i Entoni su zbirno na svega 25% šuta van linije 7.25m, dok je bivši superstar Oklahome na 36% iako mu se protivnici i dalje neretko odmiču za po metar. Kada sve navedeno uzmemo u obzir i dodamo to da ni jedan visoki igrač nije u stanju da odigra pop i raširi nekom od velike trojke, problem se sam nameće kao logičan.
Još jedna, ali ne i manje bitna stvar je preklapanje Džejmsa i Rasela kao dva primarna bolhendlera u istoj petorci. Kralj je od prelaska na Floridu preuzeo ulogu plejmejkera pod svoje, po povratku u Klivlend nakon odlaska Kajrija Irvinga je to došlo do još većeg izražaja, a sada se nakon osam godina susreće sa čistom jedinicom čija je igra bez lopte na ispodprosečnom nivou. Četvrti pik sa drafta 2008. godine nije u stanju da kažnjava protivnike bez lopte u rukama, same kretnje su veoma statične, a šut spolja sve samo ne pouzdan.
Da je ovogodišnja ekipa Lejkersa u glavnim ulogama novog nastavka Spejs Džema ili možda nekog novog košarkaškog filma, sigurni smo da bi se Kralj i družina okitili prstenjem, ali u realnosti mnogo kockica mora da se složi da bi na kraju ove sezone legendarna franšiza osvojila 18. titulu i osamila se na prvom mestu iznad Seltiksa.
Pisano od strane analitičarske stranice Astronaut Hoops, sa Instagrama. Klikom na link možete ih zapratiti, topla preporuka.
Podelite vest: