Produžetak doneo pobedu Lejkersima

LA Lakers Miami Heat

Produžetak doneo pobedu Lejkersima

LA Lakers Miami Heat
Autor: Datum objave: 11.11.2021. Foto: LA Times

Malik Monk je postigao pet od svojih rekordnih 27 poena u produžetku, a Los Anđeles Lejkersi su se oporavili od velikog zaostatka u poslednjim minutama regularnog dela pre nego što su u produžetku pobedili sa 120-117 nad Majami Hitom u protekloj noći.

Rasel Vestbruk je postigao 25 poena, 14 asistencija i 12 skokova uz 8 izgubljenih lopti za Lejkerse koji su popravili svoj skor na 7-5, dok je Lebron Džejms odstuan još uvek zbog problema sa mišićima stomaka, te je gledao ovaj meč sa strane.

Monk je pokazao impresivan šut iza linije za tri poena sa četiri pogođene trojke, a Entoni Dejvis je upisao 24 poena i 13 skokova. Lejkersi su zaostajali za devet poena u četvrtoj četvrtini pre nego što su uspeli prvo da utakmicu odvedu u produžetak, a zatim i pobede Hit.

Bam Adebajo je postigao 28 poena pre nego što je napravio 6 ličnih greši i morao da napusti teren, dok je Kajl Lauri imao 18 poena i 11 asistencija, koji je u prvom poluvremenu izgubio Džimija Batlera zbog uganuća desnog skočnog zgloba. Batler je postigao sedam poena igrajući celu prvu četvrtinu, ali se nije vratio u drugu.

Tajler Hiro je postigao 27 poena, ali je promašio dve trojke u poslednjih devet sekundi produžetka u trećem porazu Majamija iz četiri utakmice. Hiro je takođe promašio trojku na 23 sekunde do kraja, ali je Pi Džej Taker uspeo da uhcati loptu te je zakuca u koš i tako donese izjednačenje Hitu.

Los Anđeles je skočio na pet poena prednosti u produžetku, dok je Majami promašio šest od sedam šuteva. Adebajo je smanjio prednost 119-117 na 23 sekunde pre nego što je napravio faul, a Hit je iznudio prekršaj od od igrača Lejkersa na pet sekundi do kraja u nastavku igre – ali Hiro je promašio trojku iz dizbalansa. Karmelo Entoni je pogodio jedno od dva slobodna bacanja na 6.5 sekundi do kraja, a Hiro je ponovo promašio šut. Ejveri Bredli je postigao 17 poena uz pet postignutih trojki za Lejkerse što mu je ovosezonski rekord.

Podelite vest: