Rasel Vestbruk ispisao negativne stranice istorije

LA Lakers NBA Oklahoma City Thunder

Rasel Vestbruk ispisao negativne stranice istorije

LA Lakers NBA Oklahoma City Thunder
Autor: Datum objave: 28.10.2021. Foto: Golf Digest

Prošle noći, u porazu Los Anđeles Lejkersa od Oklahoma Siti Tandera , Rasel Vestbruk je ostvario prvi tripl-dabl učinak u dresu tima iz Los Anđelesa. Bivša prva zvezda Oklahome je imala učinak od 20 poena, 14 uhvaćenih lopti i 13 asistencija. Međutim, pored toga što njegov tim nije uspeo da dođe do pobede iako su u jednom trenutku imali prednost od čak 26 poena razlike, Vestbruk je uz navedeni tripl-dabl učinak imao i 10 izgubljenih lopti. Na taj način, ostvario je kvadripl-dabl i bio dvocifren u četiri kategorije od kojih je ova zadnja, najmanje poželjna.

 

Raselu Vestbruku je sinoćni učinak bio čak 6. u karijeri u kome je ostvario tripl-dabl uz najmanje 10 izgubljenih lopti što ga ubedljivo stavlja na prvo mesto liste kada je taj statistički parametar u pitanju. Sledeći na listi je Džejms Harden kome je kvadripl-dabl učinak polazio za rukom 3 puta.

Na prvih pet mečeva u dresu novog kluba, Vestrbuk beleži 6 izgubljene lopte po meču. Istorijski gledano, od njega je gori samo Lojd Bernard Fri koji je kao član Los Anđeles Klipersa u sezoni 1978-79 na prvih pet mečeva sezone imao  prosek od 6.2 izgubljene lopte.

Kada bolje razmislimo, možda je i krajnje vreme da ovaj učinak krene da se zove po njemu – Vestdripl dabl.

Podelite vest: