Rej Alen sa zanimljivim mišljenjem o Lejkersima

LA Lakers Legende

Rej Alen sa zanimljivim mišljenjem o Lejkersima

LA Lakers Legende
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 17.10.2021. Foto: The Spun

Ako neko zna koliko su bitni igrači uloge, onda je to svakako Rej Alen. Iako nekada veliki superstar lige, Alen je čini se bio na najboljem kada je u dresu Bostona, kasnije i Majamija, imao nešto manji ofanzivni teret.

Zauvek će se pamtiti trojka u poslednjim sekundama šestog meča finala 2013. godine, koja je odvela utakmicu u produžetak i trasirala put ka pobedi Majamija. Tako da se može reći da zna Alen stvar ili dve o kompoziciji tima, a što se trenutne ekipe Lejkersa tiče izjavio je sledeće:

“Kada pogledate njihov roster, u plej-of situaciji, koliko su dobar miks, svih pet startera i kako njihova klupa izgleda… Kako odmiče sezona, pogotovo u bitnim utakmicama, poeni sa klupe su ključni. Bitno je da imate momke koji mogu da uđu i preuzmu teret sa startera. U jednom trenutku sezone neko ko nije jedan od njihova tri najbolja igrača će morati da donese par pobeda. To je ono što je potrebno timovima šampionskog kalibra kako bi pobeđivali.”

(FOTO: Heat Nation)

Čini se da je Alen pomalo bacio senku na posao koji je uprava Lejkersa uradila kako bi okružila “veliku trojku” kvalitetnim igračima i izrazio zabrinutost da Jezeraši nemaju dovoljno kvaliteta mimo Lebrona, Dejvisa i Vestbruka.

Analitičari su mahom hvalili poteze Roba Pelinke, tako da ovaj komentar Reja Alena stiže kao blago iznenađenje. Lejkersi imaju još dva slobodna mesta u rosteru pred početak sezone, jedan standardni i jedan dvosmerni ugovor, tako da nam ostaje da vidimo da li generalni menadžer tima bar delimično deli Alenovo mišljenje.

Podelite vest: