Autor: Datum objave: 20.10.2021. Foto: NBA

Počelo je, najjača košarkaška liga se vratila na terene i naše male ekrane.

U noći između utorka i srede odigrana su dva meča. Uvodni su odigrale ekipe Milvoki Baksa i Bruklin Netsa, drugi meč igran je između ekipa Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa.

Milvoki Baksi – Bruklin Netsi, 127:104

Uvodni dan počeo je utakmicom između aktuelnog šampiona, ekipe Milvoki Baksa i ekipa Bruklin Netsa. Igračima Milvokija su pred sam start utakmice uručeni prstenovi povodom osvajanja prošlogodišnjeg trofeja.

Utakmica je sjajno otvorena u korist ekipe Milvoki Baksa, koja je prvu četvrtinu dobila 37:25. Prednjačio je njihov najbolji igrač, Janis, sa neverovatnom energijom i velikom željom, te su ga igrači pratili. Ekipa Bruklina je pokušavala da se vrati u drugoj četvrtini i uspela je da priđe na par poena zaostatka, ali to je bilo najviše što su mogli učiniti protiv domaće ekipe. Na poluvreme se otišlo sa 66:59 u korist igrača Mivokija.

Na početku treće četvrtine igrači Milvokija prave razliku i odvajaju se od ekipe Bruklina, koji je bio nemoćan i bez uspeha da uhvati priključak. Na kraju treće četvrtine ekipa Milvokija odlazi na odmor sa rezultatom 97:85. Četvrta četvrtina odlikovala je timskom igrom igrača Milvokija, što se može videti kroz rezultat same četvrtine 30:19 u korist Baksa, koji zasluženo pobeđuju krajnjim rezultatom 127:104.

Adetokumbo – 32 poena, 14 skokova, 7 asistencija, 4 izgubljene lopte.
Midlton – 20 poena, 9 skokova.
Konaton – 20 poena.

Durent – 32 poena, 11 skokova, 4 asistencije.
Harden – 20 poena, 8 skokova, 8 asistencija.
Mils – 21 poen, 7/7 u šutu za tri poena.

Los Anđeles Lejkersi – Golden Stejt Voriorsi, 114:121

Druči meč odigrale su ekipe Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa. Ekipa iz grada Anđela otvorila je revolveraški obračun u prvoj četvrtini lob dodavanjem Lebrona za Diandre Džordana. Prva četvrtina protekla je u vođstvu ekipe Lejkersa, koji su u nekim momentima vodili do 10 poena razlike, ali se ekipa Voriorsa vraćala, te je završena rezultatom 34:32 u korist ekipe Los Anđelesa. U drugoj četvrtini su Lebron i drugovi konstantno održavali prednost od par poena i tako otišli na poluvreme sa prednošću od 6 poena razlike u svoju korist. Poluvreme je završeno 59:53.

Treća četvtina nastavila se istim ritmom, ali su igrači Voriorsa počeli da se bude i tu četvrtinu pobeđuju rezultatom 30:26 u svoju korist, te smanjuju zaostatak pred sam početak poslednje deonice na dva poena. Na početku poslednje četvrtine se tek drugi put na ovom meču dešava promena rezultata u korist igrača Voriorsa, koju su oni kontinuirano držali do kraja meča i tako odneli pobedu na kraju utakmice ukupnim rezultatom 121:114.

Lebron – 34 poena, 11 skokova, 5 asistencija, 4 izgubljene lopte, 5 pogođenih trojki.
Dejvis – 33 poena, 11 skokova.

Bjelica – 15 poena, 11 skokova, 4 asistencije, uz šut iz igre 6/7.
Kari – 21 poen, 10 skokova, 10 asistencija, 4 izgubljene lopte.
Džordan Pul – 20 poena, 4 pogođene trojke.

Podelite vest: