Zvanično: Ejveri Bredli i Mo Harkles novi igrači Majamija

"Trejdovi" LA Lakers Miami Heat

Zvanično: Ejveri Bredli i Mo Harkles novi igrači Majamija

"Trejdovi" LA Lakers Miami Heat
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.11.2020. Foto: KXAN Austin

Šta radi Pet Rajli, Hari Poter je za njega mala beba. U dresu Majamija od naredne sezone biće Ejveri Bredli i Mo Harkles. Ovo preti da postane jedna od najboljih defanzivnih ekipa u prethodnih desetak sezona.

Ejveri Bredli će za dve sezone zaraditi 11.6 miliona dolara. Pre svega, kao i kod svih ugovora koji su potpisali u ova dva dana, Hit će imati opciju na drugoj godini ugovora i tako će zadržati fleksibilnost za naredno leto koje će biti mnogo kvalitetnije što se slobodnih igrača tiče, ali pre svega cilj je Janis Adetokumbo koji još uvek nije potpisao produžetak ugovora sa Baksima.

Bredli je osvojio titulu sa Lejkersima prethodne sezone, iako nije bio tu u samom finišu u mehuru. Njegova defanziva je i dalje na elitnom nivou, smatra se za jednog od najboljih defanzivca na perimetru u čitavoj ligi.

Jedan potez koji ide ispod radara što se kaže, a vrhunski je potez Peta Rajli, jeste dovodjenje Morisa Harklesa za samo 3.6M$. Harkles je imao odličnu sezonu u dresu Klipersa pre nego što je trejdovan u Njujork. Prototip je igrača koji su generalno najviše traženi u NBA ligi u ovom trenutku, svestran defanziva koji ima korektan šut spolja.

Harkles je, naime, imao mnogo unosnije ponude, ali se odlučio da u sistemu Majami Hita odigra kvalitetnu sezonu i poveća svoju vrednost pred naredno leto u kome će timovi imati mnogo više prostora u budžetu.

Podelite vest: