Zvanično: Kajl Kuzma potpisao novi ugovor sa Lejkersima

"Trejdovi" LA Lakers

Zvanično: Kajl Kuzma potpisao novi ugovor sa Lejkersima

"Trejdovi" LA Lakers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.12.2020. Foto: Hoops Habit

Strašan posao nastavljaju da rade Lejkersu u uvodu u novu sezonu. Nakon odličnog prelaznog perioda osigurali su ugovorom ostanak Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa, a sada će i čovek koji je zamišljen kao treća opcija Jezeraša potpisati rani produžetak ugovora.

Kajl Kuzma će u tri sezone nakon trenutne zaraditi 40 miliona dolara.

Krilni igrač Lejkersa ušao je u poslednju godinu “ruki” ugovora i bio konstantna tema “trejd” spekulacija, te je Rob Pelinka ovime stavio tačku na pomenute priče. Bar na neko vreme. Naime, Kuzmin novi ugovor sa sobom nosi takozvanu “otrovnu pilulu”. Što znači da iako je njegov ugovor za ovu sezonu 3.6M$, u razmenama sa drugim timovima njihov budžet mora imati već sada prostor za novi Kuzmin ugovor.

U svakom slučaju, osigurnim dužim ugovorom Lejkersi će moći da zahtevaju dosta više u eventualnim pregovorima. Dok će Kuzma na leto 2023. godine, kada bude u najboljim igračkim godinama, imati opciju da raskine ugovor i postane slobodan igrač.

Sada ide košarkaški deo posla za talentovanog igrača. Kuzma nije ispunio očekivanja navijača, a verujemo ni uprave i stručnog štaba. Nije napravio iskorak i postao legitimna treća opcija iza Lebona i Ej Dija, više je tražio sebe tokom sezone. Sada ima novu šansu, nova kreće već u utorak.

Podelite vest: