Zvanično: Lebron i Obrva potpisali nove ugovore

"Trejdovi" LA Lakers

Zvanično: Lebron i Obrva potpisali nove ugovore

"Trejdovi" LA Lakers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 04.12.2020. Foto: Inquirer Sports

Potera za odbranom titule zvanično može da počne! Entoni Dejvis i Lebron Džejms potpisali su nove ugovore sa slavnom franšizom iz Los Andjelesa!

Iako se očekivalo da će Dejvis potpisati kraći ugovor, tačnije dvogodišnji i tako biti sposoban leta 2022. godine potpiše takozvani “supermax” basnoslovni ugovor, već sada se obavezao na petogodišnju vernost Lejkersima. U tom razmaku, “Ej Di” će zaraditi 190M$. Nakon četiri sezone, Dejvis će imati opciju da postane slobodan igrač.

Lebron Džejms je imao još godinu dana ugovora, verovalo se da će teško ponovo menjati tim narednog leta, ali je svakako pobeda Lejkersa što su osigurali ostanak MVP-ja finala na dve dodatne godine već sada. Lebron je dakle pristao na dvogodišnji produžetak trenutnog ugovora i u tom periodu će zaraditi 85M$.

Ono što je zanimljivo u ovoj situaciji jeste da će Lebron postati slobodan igrač leta 2023. godine, a otprilike u isto vreme njegov stariji sin Lebron Džejms mladji bi trebalo da putem drafta postane član nekog od timova NBA lige. Džejms nikada nije krio da mu je jedna od najvećih želja u karijeri da zaigra u istom NBA timu sa svojim sinom. O ovome se priča već godinama, ali su mnogi sumnjali da ovaj scenario nije baš realan, s obzirom da bi iste sezone LBJ napunio 40 godina. Nakon igara u plejofu, pa i čitavoj prošloj sezoni, sve je manje skeptika.

(Lebron i Broni Džejms, FOTO: The New York Times)

Da se vratimo na Lejkerse. Veliki posao odradjen je ovog leta, ali čini se da će ekipa još spremnije dočekati novu sezonu, sa više kvaliteta. Izmedju ostalih stigli su Montrez Herel, Mark Gasol i Vesli Metjuz. Detaljno predstavljanje tima Lejkersa možete očekivati narednih dana.

 

 

Ekipe koje smo do sada predstavili:

Atlanta Hoks
Portland Trejl Blejzers
Finiks Sans

Podelite vest: