Adams u Memfis, Jonas u Nju Orleansu

"Trejdovi" Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans

Adams u Memfis, Jonas u Nju Orleansu

"Trejdovi" Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.07.2021. Foto: Raptors Rapture

“Trejd” dva tima sa aspiracijama da očvrsnu sastave oko svojih mladih zvezda, takodje prva razmena u ovom periodu pre drafta, verovatno prva od mnogih.

Memfis dobija: Stivena Adamsa, Erika Bledsoa, 10. i 40. pika na draftu ove godine, kao i pika prve runde Los Andjeles Lejkersa za 2022. godinu, koji je bio u vlasništvu Nju Orleansa.

Nju Orleans dobija: Jonasa Valančijunasa, 17. i 51. pika na draftu ove godine.

Pelikani su platili solidnu cenu kako bi se oslobodili dvogodišnjeg ugovora Erika Bledsoa, ali i dobili litvanskog centra koji je mnogo koompatibilniji sa prvom zvezdom tima, Zajonom Vilijamsonom. Ovim potezom oslobodili su prostor u budžetu za poteru za Kajlom Laurijem, kojeg su po svim navodima zaokružili kao glavnu metu tokom prelaznog perioda slobodnih igrača.

Memfis dobija odličnog defanzivnog centra u Stivenu Adamsu, nekoga ko neće zahtevati previše lopti u napadu i uzimati posede Morentu i Bruksu. A u zamenu za preuzimanje teškog ugovora Erika Bledsoa, značajno su napredovali na draftu. Sam Bledso po svemu sudeći neće početi sezonu u dresu Grizlisa, ukoliko ne bude pronadjen novi trejd, Bledso i uprava Memfisa verovatno će pronaći zajednički jezik oko otkupa ugovora. Grizlisi se i sa dovodjenjem nekada odličnog plejmejkera i dalje nalaze ispod granice budžeta, a sa 13 igrača pod ugovorom, ne bi im bio problem da ga otpuste i iznesu taj njegov iznos do kraja sezone.

 

Podelite vest: