Igudala u Majamiju, “Vrelina” nije uspela i do Galinarija

Memphis Grizzlies Miami Heat

Igudala u Majamiju, “Vrelina” nije uspela i do Galinarija

Memphis Grizzlies Miami Heat
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.02.2020. Foto: Yahoo! Sports

Drama u Memfisu je završena, Andre Igudala je novi igrač Majami Hita!

Majami Hit dobija Andrea Igudalu, Solomona Hila i Džea Kraudera.

Memfis Grizlisi dobijaju Džastisa Vinsloua, Diona Vejtersa i Džejmsa Džonsona.

Trejd je dogovoren još sinoć, ali su Pet Rajli i ekipa pokušavali da u razmenu “uvuku” i Oklahomu. Plan je bio da deo tima sa Floride postane i Italijan, Danilo Galinari. Ali dogovor je propao jer Galo nije želeo da popiše rani produžetak saradnje na godinu + godinu.

Isti takav ugovor momentalno je potpisao Andre Igudala. Igi će u naredne dve sezone zaraditi 30 miliona dolara. Majami drži timsku opciju za drugu godinu ugovora. Poenta ovih ponuda jeste bila da se ekipa zadrži na okupu i naredne sezone, ali da na leto 2021. godine budžet ne bude opterećen. Majami tada planira da “napadne” neke od najboljih slobodnih igrača na tržištu, sa posebnim akcentom na Janisa Adetokunba.

Pored promašaja sa Galom, Majami je postao bolji nego što je bio do juče. Dobili su defanzivca svetske klase, koji je odmoran nakon što je pauzirao od početka sezone. Izgubili su Vinsloua, ali Džastis praktično i nije bio deo tima koji ove sezone igra fenomenalno, jer je veći deo propustio zbog povrede.

S druge strane, Memfis je napravio sjajan potez. Oni su letos za samo preuzimanje Igudalinog ugovora od Golden Stejta dobili pika prve runde, a sada su uspeli da ga zamene i za jako dobrog mladog igrača. Pred Memfisom je svetla budućnost.

Podelite vest: