Pelikansi iznenadili Grizlise

Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans

Pelikansi iznenadili Grizlise

Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans
Autor: Datum objave: 14.11.2021. Foto: Bleacher Report

Nik Aleksander-Voker je postigao 21 poen, Brendon Ingram se vratio iz odsustva od sedam utakmica i dodao 19 poena, 3 skoka i 4 asistencije, a Nju Orleans Pelikansi su u subotu uveče pobedili Memfis Grizlise sa 112-101 i prekinuli niz od devet poraza.

Pobeda je bila prva na domaćem terenu ove sezone za Pelikanse, koji su izgubili 12 od svojih prvih 13 utakmica bez Zajona Vilijamsona.

“Pobedili smo. Lepo je to reći,” rekao je trener Pelikansa, Vili Grin, koji je ostvario prvu pobedu od 29. oktobra. Čak i u poslednjoj utakmici (poraz 120-112 u petak od Netsa), mogli smo da vidimo kretanje igrača, kretanje lopte, momke koji se bore. Pred nama je dug put, ali ćemo samo uživati večeras u krugu pobednika po prvi put posle nekog vremena.”, završio je trener Pelikansa.

Herb Džons je dodao 17 poena, a Jonas Valančijunas i Devonte Ggraham po 15 poena. Valančijunas se prvi put susreo sa svojim bivšim timom. Dilon Bruks je predvodio Memfis sa 23 poena i 5 skokova, dok je Dža Morant na svoj konto upisao 22 poena, 10 asistencija i 9 skokova.

„U malom smo padu“, rekao je Bruks, misleći na 43% šuta Grizlija iz igre i 33% iz šuta za tri poena. „Moramo samo da pronađemo način da samouvereno šutiramo, da budemo u stanju da čuvamo loptu jedan na jedan.”.

Ingram je rekao da je oduševljen kretanjem lopte Pelikansa, što je dovelo do 29 asistencija na 38 postignutih šuteva iz igre, što je jedna asistencija manje od rekorda ove sezone za njih. Džoš Hart je imao rekordnih 11 asistencija.

Podelite vest: