Trejd: Andre Igudala u Memfisu

"Trejdovi" Golden State Warriors Memphis Grizzlies

Trejd: Andre Igudala u Memfisu

"Trejdovi" Golden State Warriors Memphis Grizzlies
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.07.2019. Foto: Sportsnaut

Memfis dobija:

  • Andrea Igudalu
  • Pika prve runde 2024. zaštićenog na prva četiri mesta, ukoliko pik ne ode u ruke Memfisa, onda će dobiti pika 2025. godine zaštićenog na samo prvoj poziciji. Ukoliko i tada izmakne, Grizlisi dobijaju nezaštićenog pika prve runde 2026. godine.

Golden Stejt dobija:

  • Još uvek nepoznato.

Imajte na umu da selidba Igudale može biti deo i mnogo većeg trejda u koji bi mogli biti uključeni i ostali timovi. Nijedan trejd ne može biti kompletiran pre 6. jula, tako da dosta stvari može da se izmeni kako bi više odgovaralo timovima koji su uključeni.

Kraj jedne ere u Ouklendu!

Ne pričamo o Kevinu Durentu, već o igraču koji je bio srce i duša tima koji je osvojio 3 šampionske titule u prethodnih 5 sezona. Igudala je najbolje partije pružao prilikom osvajanja prvog prstena, 2015. godine, kada je proglašen i najvrednijim igračem velikog finala.

(FOTO: Washington Post)

Igudala momentalno postaje kandidat za otkup ugovora od strane Memfisa i biće zanimljivo da li će žrtvovati deo od 17.6 miliona dolara, koliko treba da zaradi po slovu ugovora u narednoj sezoni, kako bi postao slobodan igrač i član nekog od timova koji će se boriti za najviše domete.

Već se spekuliše o sledećem timu Igija ukoliko to bude slučaj i čini se da su trenutni favoriti Los Andjeles Lejkersi. Generalni menadžer Jezeraša, Rob Pelinka, je Igudalin bivši agent.

Ipak, po svemu sudeći Lejkersi bi imali velikog konkurenta u Hjuston Roketsima. Rakete sigurno sa oduševljenjem dočekuju sve što se dešava u taboru Golden Stejta, tima koji ih je u prethodna dva plejof izdanja poslao kući.

Memfis ovako nastavlja da pametno skuplja resurse, mlade igrače i buduće draft pikove. Nova uprava tima na čelu sa Zekom Klajmanom radi odličan posao prethodnih meseci.

Podelite vest: