Trejd: Džoš Džekson dobija drugu šansu u Memfisu

"Trejdovi" Memphis Grizzlies Phoenix Suns

Trejd: Džoš Džekson dobija drugu šansu u Memfisu

"Trejdovi" Memphis Grizzlies Phoenix Suns
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.07.2019. Foto: New York Post

Finiks dobija:

  • Kajla Korvera
  • Dževona Kartera

Memfis dobija:

  • Džoša Džeksona
  • Dientoni Meltona
  • Pika druge runde 2020. godine
  • Pika druge runde 2021. godine

Imajte na umu da svaka razmena može biti deo i mnogo veceg trejda u koji bi mogli biti ukljuceni i ostali timovi. Nijedan trejd ne može biti kompletiran pre 6. jula, tako da dosta stvari može da se izmeni kako bi više odgovaralo timovima koji su uključeni

Kontroverzni mladi košarkaš, Džoš Džekson, koji je izgradio reputaciju više kao usijana glava nego li košarkaš, dobiće drugu šansu u Memfisu. Džekson je bio četvrti pik na draftu i njegov potencijal nije upitan. Upitno je mentalno stanje. Da podsetimo, Džekson je pre nešto više od mesec dana u Majamiju bežao od policije nakon što je bio priveden. Nakon toga, majka njegovog deteta, Lorena Vilela, optužila je Džeksona da je toliko konzumirao marihuanu, da je i njihovo novorodjeno dete bilo pod uticajem. Otuda i ne čudi što je Finiks zapakovao dva pika druge runde samo kako bi neko drugi preuzeo njihove muke.

S druge strane, Dientoni Melton je igrač kojeg u taboru Grizlisa već duže vreme cene. Plejmejker će dobiti pravu šansu u mladom timu iz Tenesija.

(FOTO: Uproxx)

Korver stiže u Finiks, ali po pisanju Vojnarovskog neće se dugo zadržati. Sansi planiraju da otkupe ugovor jednog od najboljih šutera u istoriji lige, a zainteresovani timovi se već redjaju. Pominju se za sada Lejkersi, Filadelfija i Milvoki.

Dževon Karter je igrač koji apsolutno može biti defanzivni specijalista u godinama koje dolaze, medjutim moraće mnogo više da pokaže na ofanzivnom delu terena kako ne bi bio kontraproduktivan igrač.

 

Podelite vest: