Džimi i armija kreću po metlu

Miami Heat Milwaukee Bucks Plej-of

Džimi i armija kreću po metlu

Miami Heat Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 05.09.2020. Foto: Bleacher Report

Još jedna lekcija Majamija, još jedna fenomenalna partija ovog tima koji je oličenje Hit kulture – Milvoki Majami 100:115, 0-3 u seriji!

Ruku na srce, nije se činilo da će Majami doći do treće pobede posle 36 minuta. Milvoki je igrao najbolji meč u seriji, momentum je bio apsolutno na njihovoj strani. U finišu treće Majami nije “video koš”, ali… Džimi.

Poslednja četvrtina ponovo je pokazala ko je trenutno igrač sa najviše samopouzdanja u ligi. U završnoj deonici Džimi 17 – Milvoki Baks 13. Dovoljno rečeno.

Kao što rekosmo, dosta stvari je funkcionisalo u igri Milvokija do odlučujuće četvrtine. Nalazili su rupe u odbrani koje nisu uspevali da izbuše u prethodna dva meča, vešto koristili skupljanja odbrane Majamija za otvorene poglede van linije 7.24m i zaista se činilo kao da stižu do prve pobede. Medjutim, izveli su ozbiljnu tačku nestajanja u stilu Harija Hudinija. U kakvoj takvoj rezultatskoj neizvesnosti Milvoki je držao Džordž Hil sa dva lepa prodora. Ne Janis, ne Midlton, ne Bledso, Džordž Hil? Uz dužno poštovanje Hilu, koji je ozbiljan igrač, ovaj tim nije konstruisan da on preuzima odgovornost u ključnim momentima sezone.

Koliko god se trudio, a vidi se da jeste sa nekim sitnim promenama pre svega na ofanzivnom delu terena, Budenholzer ponovo nije uspeo da nadmudri Spolstru. Majamijev “Firewall” iliti “Vatreni zid” kako je jedan NBA novinar nazvao odbranu Hita protiv Janisa, ponovo je ličio na onaj kineski u poslednjoj četvrtini, potpuno neprobojan za igrače Baksa. Taktički je sve bilo na mestu, ali Milvoki nije bio spreman psihički za novu neizvesnu završnicu protiv Majamija.

Igrači Hita postavili su i novi rekord tima u plejofu, pogodivši 18 trojki. Ovde dolazimo do Džea Kraudera. Krilo Majamija bilo je blizu zvanja košarkaškog nomada, sa toliko promena prethodnih godina, ali je kao i mnogi pre njega pronašao dom na Floridi. Krauder igra fenomenalnu odbranu na Janisu, usput šutira i igra sa više samopouzdanja nego ikada.

Kao što smo spomenuli, Milvoki izgleda psihički nespremno za ekipu kao što je Majami. Da li mogu da postanu prvi tim u istoriji lige koji se vratio iz ponora zvanog “0-3”? Biće teško, ali ako je ikada to moglo da se očekuje, to je ova situacija, izolovani mehur, bez domaćih navijača, 5 na 5, bez spoljnih faktora.

Podelite vest: