Haslem odlaže penziju do daljnjeg i vraća se za svoju 17. sezonu u Majamiju!

Miami Heat

Haslem odlaže penziju do daljnjeg i vraća se za svoju 17. sezonu u Majamiju!

Miami Heat
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.08.2019. Foto: Bleacher Report

Judonis Haslem, kapiten i ikona Majami Hita, odigraće i svoju 17. sezonu u dresu kluba sa Floride.

Iako je najavljivao da će se povući zajedno sa Dvejnom Vejdom i da je to bilo to što se tiče njegove igračke karijere, Haslem se ovoga leta ipak predomislio i odlučio da igra još godinu dana. Detalji ugovora nisu poznati, ali se pretpostavlja da je u pitanju veteranski minimalac, kao što je bio slučaj i u prethodnoj sezoni.

On će tako postati rekorder franšize po broju odigranih sezona sa ukupno 17, a takođe će postati i 6. igrač u istoriji po broju sezona u kojima je nastupao za jedan isti klub. Takođe, od aktivnih igrača, on je trenutno ubedljivo vodeći u tom segmentu u ligi, iza njega je Stef Kari sa 11 sezona u Voriorsima.

Ponosni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu našem kapitenu i u 17. sezoni.” – izjavio je predsednik Majamija, Pet Rajli, i dodao: “Ju Di je srce i duša Majamija, to ovde svi znaju i ponosni smo što je odlučio da nam pomogne i da ponovo predvodi ovaj tim.

(Foto: Al Diaz/Miami Herald)

Judonis Haslem ima 3 šampionska prstena sa ekipom sa Floride. Iako u prethodnih par sezona sve ređe dobija priliku da igra, čelnici kluba smatraju da je samo njegovo prisustvo na klupi dovoljno i da svojim se savetima i ponašanjem prema saigračima odnosi kao pravi kapiten, što naročito koristi mlađim momcima.

Haslem je lider franšize po broju skokova, kao i pojedinačno, po broju uhvaćenih lopti u odbrani i u napadu, dok je na 2. mestu po broju odigranih utakmica, iza neprikosnovenog Vejda. On je i jedini košarkaš u istoriji lige koji je ostvario najviše skokova u istoriji neke franšize, a da je u nju stigao kao nedraftovan igrač.

Podelite vest: