Rafalna paljba Robinsona za 2:0

Indiana Pacers Miami Heat Plej-of

Rafalna paljba Robinsona za 2:0

Indiana Pacers Miami Heat Plej-of
Autor: Datum objave: 20.08.2020. Foto: nba.com

Dankan Robinson rešetao, Dragić i Džimi ponovo priveli utakmicu kraju – 109:100 i to je 2:0 za Majami u prvoj rundi protiv Indijane.

Neverovatna šuterska partija beka Hita koji je prosto izrešetao Pejserse. Ubacio je 24 poena, šutirajući 7/8 za tri poena i 3/3 sa penala. Svoj prvi i jedini promašaj za tri imao je tek pri sedmom pokušaju, sredinom treće četvrtine.

Upravo je Robinson doneo ranu prednost svom timu sa tri vezane trojke za nešto više od jednog minuta i Majami otvara ovu utakmicu sa 12:3. Brzo se bude i bekovi Indijane, Oladipo prodorima, a Brogdon šutevima spolja i polako sustižu tu ranu prednost protivnika.

Na scenu stupa i odbrana Pejsersa koja je izvrsno pokrivala sve na spoljnim pozicijama, a pod košem im je posao dodatno bio olakšan kada je Bem Adebajo napravio svoju 2. ličnu grešku i morao brzo na klupu. Majami je, nakon furioznog starta, u preostalih 9 minuta prve deonice postigao svega 10 poena. Upravo zahvaljujući svojoj odbrani Pejsersi potpuno preokreću rezultat.

Drugi period igre nam donosi jednu izuzetno negledljivu košarku, sa puno promašaja, izgubljenih lopti, ali pre svega sa puno prekida, seckanja igre i nepotrebnih faulova. Treba ipak spomenuti solidne role igrača sa klupe, Kelija Olinika s jedne i Džakara Sampsona sa druge strane koji su imali doprinos i poenterski, ali i u defanzivi, naročito pri građenju skoka, a Kanađanin je imao i jednu fenomenalnu blokadu.

Pred sam kraj četvrtine ipak dobijamo kakav takav ritam, bar u ekipi Majamija zahvaljujući Džimiju Batleru koji vezuje 7 poena i Dankanu Robinsonu koji nastavlja u svom ritmu i poluvreme završava sa 15 poena (4/4 za tri, 3/3 slobodna bacanja).

U nastavku utakmice Majami održava blagu prednost, a na scenu stupa do tada vrlo neefikasni Goran Dragić. On je vezao 4 pogotka iz igre bez promašaja, nakon što je u prvom poluvremenu šutirao skromnih 2/7. Majls Turner odgovara na drugoj strani sa dve trojke i nekoliko izuzetnih poteza u napadu, ali puleni trenera MekMilana jednostavno nemaju rešenja za nezaustavljivog Robinsona! Pejsersi napadački i nisu toliko delovali loše, iako je Džimi Batler ponovo “zaključao” Ti Džej Vorena, a Oladipo ušao u seriju promašaja.

U nekom sličnom ritmu ušlo se i u poslednju deonicu, ali ipak Pejsersi kreću nešto agresivnije kako vreme odmiče i mini serijom prilaze na 6 razlike. Tada ponovo na scenu stupa popularni “Dragon”, postiže neke izuzetno važne poene i ponovo vraća razliku na dvocifrenu. Ako se iko uopšte i pitao zbog čega ga je Erik Spolstra vratio u startnu petorku neposredno pred početak doigravanja, dobio je odgovor u tih nekoliko minuta. Ubrzo mu se pridružio i Džimi Batler, kao i u prvom susretu, njih dvojica su preuzeli svu odgovornost na sebe, a kako se meč bližio kraju i igrači Indijane su polako ostajali bez goriva i Majami uspeva da odoli svim njihovim napadima i privede ovaj susret kraju.

Ono što posebno treba istaći je izuzetna atmosfera koja vlada u ekipi sa Floride i na terenu se naprosto oseti ta izuzetna hemija među igračima. Svako zna svoja zaduženja i zna se ko kada preuzima odgovornost. Ako se neko nađe na parketu bar dvojica odmah pritrče da mu pomognu i konstantno hrabre jedan drugog, posle svake greške ili promašenog šuta. Izuzeno složna i skladna skupina momaka.

Uz već pomenuti učinak Robinsona, Dragić je imao 20 poena i 6 asistencija, Batler 18 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a Andre Igudala je svojom standardno dobrom odbranom i racionalnim rešenjima u napadu takođe dao svoj veliki doprinos.

U poraženoj ekipi Viktor Oladipo je bio najefikasniji sa 22 poena, ali iz ne baš sjajnih 5/14 iz igre, Majls Turner je pružio zaista dobru partiju sa 17 poena uz odlične procente iz igre 7/8, odnosno 3/3 za tri poena, a upisao je i 8 skokova i 5 blokada. Ponovo je podbacio Voren od koga se mnogo više očekivalo u ova dva susreta, sa svega 14 poena.

Podelite vest: