Situacija u Majamiju, stigao i Oladipo

Miami Heat Potpisi

Situacija u Majamiju, stigao i Oladipo

Miami Heat Potpisi
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 04.08.2021. Foto: GQ

Šta je još Majamiju potrebno?

Gledajući na roster očigledno je da Majamiju fale na igrači na “ključnim” pozicijama plejmejkera i centra. To su obično mesta na kojima treneri vole da imaju bar po 3 igrača. U slučaju Hita, na centarskim pozicijama bi mogli da se upuste u neku vrstu egzibicije sa mladim igračima, jer su već dobro popunjeni sa Bemom i iskusnim Dedmonom. Redži Peri je ograničeno slobodan igrač Bruklin Netsa i neko ko je zaradio gomilu pohvala od saigrača prošle sezone, pa bi možda mogao da bude solidno rešenje za Majami.

Na poziciji plejmejkera će već morati da nadju iskusnije rešenje. Vinsent je odigrao odlične Olimpijske igre za Nigeriju, ali još uvek mora veliki iskorak da napravi što se NBA tiče. Majami nema puno prostora za razmišljanje jer mogu da dovedu samo igrače koji će igrati za minimalac. Dva doskorašnja igrača Bruklina (ponovo) se ističu u prvi plan, nekadašnji igrač upravo Majamija sa kojim je zaradio gomilu novca – Tajler Džonson je igrao odlično u vremenu koje je provodio na terenu. Takodje Majk Džejms, lucidni, nestašni plejmejker čija budućnost nije najjasnija s obzirom da je još uvek pod ugovorom sa CSKA iz Moskve. Ukoliko bude dobio zeleno svetlo da ponovo potpiše u NBA, Džejms bi mogao da bude pravo rešenje za Hit. Neko ko može da kreira za sebe i druge dok je Lauri na klupi.

U svakom slučaju, Majami ima 12 igrača pod garantovanim ugovorima, što znači da ima mesta još za 3 i 2 na dvojnu registraciju. Pored pomenutih pozicija, sigurno će jedan krilni igrač, po mogućstvu dobar šuter zaraditi ugovor sa timom sa Floride. Najglasnije se pominju Ves Metjuz i Džej Džej Redik.

Podelite vest: