Šutersko veče kakvo se retko vidja, sigurna prednost Milvokija (ocene)

Miami Heat Milwaukee Bucks Plej-of

Šutersko veče kakvo se retko vidja, sigurna prednost Milvokija (ocene)

Miami Heat Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.05.2021. Foto: Milwaukee Bucks / Twitter

Promil šanse. Toliko Milvoki nije dozvolio Majamiju sinoć. Ubedljiva predstava u prvoj četvrtini na obe strane terena, krunisana je prednošću od 26 poena posle uvodne deonice i Baksi nisu gledali nazad. Na kraju 132:108, 2:0 u seriji za Milvoki.

Milvoki Baks

Janis Adetokunbo – 8,5

Sjajna partija Grka. Od početka do kraja je dominirao, na obe strane terena. Probao je da udje u ritam u šutu za 3 poena kada je već utakmica bila praktično rešena, otuda nešto veći broj šuteva i promašaja. Perfektno defanzivno, nezaustavljiv u reketu od samog starta.

Kris Midlton – 8

Tiha, ali odlična utakmica za Midltona, nije bilo potrebe da zapinje. Grk je postavio sto, a šuteri su se nadovezali. On je svoje odradio sa 3/3 van linije za 3 poena.

Džru Holidej – 8

Najveći +/- na meču, +37. Rekordnih 15 asistencija u plejofu.

Bruk Lopez – 7

Neprimetan na obe strane terena, što je sinoć bilo dovoljno. Nije narušio ritam tima, bio solidan u defanzivi.

Donte DiVinćenco – 7

Borbeno tokom čitavog meča, agresivan na skoku pogotovo nakon što je video da ga šut nije hteo.

Bobi Portis – 7,5

Sve što je dobio kao zadatak, Portis je na odličan način odradio. Kao i tokom čitave sezone. Ono o čemu su Baksi pričali u pripremi za ovu sezonu su konačno i dobili, a to su šuteri čija će se igra i procenti preneti i na plejof, a ne samo na regularni deo sezone. Portis je bio jedan od vodećih šutera za 3 poena u NBA ligi ove sezone.

Brin Forbs – 8,5

Meč karijere učenika Grega Popoviča. Bez straha, bez previše razmišljanja, kada god je imao otvoren pogled za tri poena raspalio je… I ulazilo je. Stekao se utisak da su i tri promašene trojke bile jako blizu da udju. Nekoliko odličnih defanzivnih poteza zaokružili su perfektnu partiju.

Pet Konaton – 8

Bivši bejzbol talenat je jedan od igrača koji imaju mnogo šta da ospore u ovoj seriji. U mehuru ga je izdao šut, samo jedna pogodjena trojka u čitavoj seriji protiv Majamija. Sinoć se pridodao trojkaškoj žurci i pogodio čak 5.

Pi Džej Taker – 7

Taker nije imao puno posla. Odradio je timski u defanzivi, pomerao je loptu u napadu, pogodio jednu trojku iz ćoška.

Majk Budenholzer – 8,5

Ooodlične korekcije Budenholzera u odnosu na prvi meč. Bilo je jasno da su pokušali da Janis bude taj koji će iskakati nakon svakog pika i to su radili savršeno. Majami je uputio 28 trojki, čak 22 manje nego u prošlom meču. U napadu mnogo bolji spejsing, sa manje Janisa na niskom postu, a više u ulozi pik igrača.

Majami Hit

Džimi Batler – 6

Šta se tačno dešava sa najboljim igračima Majamija, teško je objašnjivo. Džimi Batler je strašno pasivan. Mnogo više žustrine očekujemo od njega u narednim mečevima.

Bem Adebajo – 6,5

Adebajo je odigrao možda bolji meč sinoć, ali je sveukupno veće razočarenje. Sve na čemu je radio prethodnih godina baca u vodu. Milvoki ga bukvalno brani vraćanjem Lopeza u srce reketa i prepušta mu poludistancu. Taj šut je nešto što je Adebajo, činilo se, doveo do savršenstva. Izgleda da su mu Baksi ovom taktikom ušli u glavu. U prvom meču nadoknadio je većinu na defanzivnoj strani terena, sinoć niko u Majamiju nije bio na nivou što se odbrane tiče.

Dankan Robinson – 6,5

Uz Dragića najbolji igrač Majamija u prvom susretu, sinoć je imao mnogo manje prostora. Kao što smo već rekli, Baksi su planski snažno iskakali nakon pikova što je tražilo mnogo više manevrisanja sa loptom – nešto što nije Robinsonov veliki kvalitet. Trudio se koliko je mogao, ovaj poraz ne pada na njegova ledja svakako.

Kendrik Nan – 6,5

Kada je videlo koliko je sati i kako niko ne preuzima odgovornost, odlučio je da to bude on. Probao je Nan sa par ofanzivnih poseda da malo trgne ekipu, ali nije ulazilo. Baksi su bili bukvalno naelektrisani defanzivno.

Trevor Ariza – 6

Nepostojeći faktor sinoć, na obe strane terena.

Goran Dragić – 7,5

Nije ga išao šut spolja sinoć, nije imao toliko ni prostora za kreaciju istog. Ali je ponovo bio medju najboljima u timu, napadao obruč, nalazio puls timu, ali se zaista nije moglo.

Andre Igudala – 6

Ponovo slabo izdanje nekadašnjeg MVP-ja finala. Da li ga godine konačno stižu?

Dvejn Dedmon – 8

Totalno neočekivani doprinos od momenta ulaska na parket za do skora slobodnog igrača. Dedmon je jedini igrač Majamija koji može da se pohvali da je sinoć uradio bukvalno sve što je do njega.

Tajler Hiro – 5,5

Šta se dešava sa ovim momkom je potpuna enigma. Čini se da mu košarka nije na prvom mestu.

Nemanja Bjelica – 6

Daleko je Bjelica od krivca za izgubljeni meč sinoć. Ali mi jednostavno očekujemo mnogo više od njega, jedan od najpotcenjenijih igrača u čitavoj ligi. Vreme je da i u dresu Majamija pokaže zašto tako mislimo.

Erik Spolstra – 6

Bem Adebajo je najveći problem Hita, on ne igra onako kao je igrao u prethodnom periodu, a Majami ima vrlo jednostavno rešenje. Začudjen sam da Spolstra nije do sada usmerio Bema ka tome. Takodje, neagresivnost Džimija Batlera u neku ruku mora ići i ka Spolstri.

 

 

Ostali mečevi sinoć:

Denver Portland 128:109 / Ocene igrača.

Podelite vest: