Toronto slavio posle produžetka, Majami sada samo čudo vodi u plej-of

Miami Heat Plej-of Toronto Raptors

Toronto slavio posle produžetka, Majami sada samo čudo vodi u plej-of

Miami Heat Plej-of Toronto Raptors
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.04.2019. Foto: sports.yahoo.com

Reptorsi su, nakon produžetka, bili bolji od Hita 117:109 i ukoliko večeras trijumfuju i Detroit i Bruklin, Majami ostaje bez doigravanja.

Ta informacija možda ne bi bila baš toliko razočaravajuća za ljubitelje košarke (osim za navijače tima sa Floride), kada to ne bi značilo da ćemo, u tom slučaju, majstorije Dvejna Vejda gledati u samo još dve utakmice!

(Foto: USA Today)

Upravo je Vejd držao svoj tim u igri. Bio je najefikasniji kod gostiju sa 21 poenom, pogađao je neke nestvarne šuteve, do pred sam kraj meča imao 4/4 za tri poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju vrlo motivisani i naoštreni domaćini.

Iako će sezonu sigurno završiti kao 2. na Istoku, Reptorsi su bili motivisani iz jednog drugog razloga – ukupnog skora. Naime, oni su sada u trci sa Voriorsima, pošto bi u eventualnom velikom finalu, u slučaju boljeg odnosa pobeda i poraza, imali prednost domaćeg terena.

Njih je do trijumfa predvodio odlični Paskal Sijakam, koji je pored 23 poena i 10 skokova, postigao i trojku u produžetku koja je najverovatnije rešila meč.

Sjajan je bio i Norman Pauel, koji je, sa klupe, takođe ubacio 23 poena, uz perfektan šut iz igre 7/7, trojke 4/4. Kavaj Lenard je zabeležio 22 poena i po 4 skoka i asistencije, a Mark Gasol 8 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

Kod gostiju, pored pomenutog Vejda, dobar učinak sa klupe imali su i Džejms Džonson, koji je 10 od svojih 18 poena postigao u poslednjoj deonici i Hasan Vajtsajd sa 14 poena i 9 skokova. Zakazali su starteri Majamija, koji su ukupno iz igre šutirali jako slabih 20/59.

Podelite vest: