Vejd:”Lebron i ja smo hteli u Čikago”

Chicago Bulls Miami Heat

Vejd:”Lebron i ja smo hteli u Čikago”

Chicago Bulls Miami Heat
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 03.05.2019. Foto: foxsportsasia.com

Legenda Majamija Dvejn Vejd otkrio je da su Lebron Džejms i on razmišljali da odu u Čikago 2010. i udruže snage sa Derikom Rouzom.

(FOTO: clutchpoints.com)

Biti navijač Čikago Bulsa sigurno nije lako. Posle Džordanove ere i sve radosti koje im je Majkl doneo, navijači tima iz Vetrovitog grada nemaju mnogo razloga za radost. Imaće je još manje kada pročitaju da su Dvejn Vejd i Lebron Džejms ozbiljno razmatrali da zaigraju u legendarnom dresu Bulsa.

U jednom podkastu Vejd je razgovarao sa bivšim NBA igračima Darijusom Majlsom i Kventinom Ričardsonom i pričao je o tome kako je nastao supertim Majamija 2010.

“Sedim ovde sa vama i razmišljam, nikada nisam mislio da ćemo Lebron i ja igrati zajedno. Sećam se da sam išao u kancelariju svog agenta i on mi je rekao da imamo poziv od Lebrona i njegovog tadašnjeg agenta.”

“Lebron me je pitao šta planiram, a ja sam odgovorio da samo želim da pobeđujem. On je razmišljao isto i želeo je da zaigramo zajedno. Ja sam pristao.”

“Naše opcije su bile otvorene. Čikago je bio na vrhu liste. Imali su dva otvorena mesta za maksimalne ugovore, imali su mladog Derika Rouza. Bili su tu Luol Deng, Noa, dobar roster. Želeo sam da odemo u Čikago, jedno od najvećih tržišta.”

“Razmislili smo. Njujork je bio opcija. Ali kada su se sveli svi računi, samo je Majami mogao da nas plati svu trojicu. Svi drugi su imali otvorena samo dva mesta za maksimalne ugovore. Mi smo mislili da se Kris Boš idealno uklapa sa nama dvojicom. Želeli smo samo da pobeđujemo.”

Velika trojka Džejms – Vejd – Boš vodila je Majami do četiri uzastopna finala, osvojivši dve titule.

 

 

 

Podelite vest: