Adetokumbo potpisuje novi ugovor!

Milwaukee Bucks

Adetokumbo potpisuje novi ugovor!

Milwaukee Bucks
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.12.2020. Foto: Sir Charles In Charge

U Milvokiju više ne moraju da strepe, Janis Adetokumbo potpisaće najveći ugovor u istoriji košarke i posvetiti se osvajanju titule sa ekipom Baksa!

Dvostruki MVP potpisuje rani produžetak ugovora sa timom iz Milvokija i tako otklanja najveći oblak sumnje iznad NBA lige. Grk je trebao da postane slobodan igrač narednog leta i bukvalno pola timova lige probalo bi da stigne do njegovog potpisa. Na kraju će Baksi i pored debakla u ovom prelaznom roku, pogotovo sa situacijom oko Bogdana Bogdanovića, dobiti najbolje godine superstara.

Janis Adetokumbo će za pet sezona, nakon ove, zaraditi 228.2M$, najveći iznos u istoriji košarke. Možda još ubedljivije izgleda godišnja zarada Grka u narednim sezonama:

Voleli ga ili ne voleli, ovo je zaista priča za Holivud. Ne tako davno, Adetokumbo je preživljavao kao ulični prodavac, delio patike za košarku sa svojom braćom. Nešto kasnije je poslao toliko novca svojima za Grčku da nije imao dovoljno da plati taksi do arene Baksa, već je trčao do hale. Danas je dogovorio ugovor od preko 200M$.

Šta dalje za Majami, Dalas i Toronto? To su ekipe koje su najviše zagrizle i planirale da Janisa nadale se da dovedu u svoje redove narednog leta. Biće zanimljivo videti kako će uprave ovih timova reagovati i ko su sledeće mete.

Od četvrtka nastavljamo sa predstavljanjem ekipa za narednu sezonu, da li je Milvoki prva ekipa o kojoj želite da čitate? Pišite nam na društvenim mrežama.

Podelite vest: