Finiks – Milvoki, 2:0 (ocene)

Milwaukee Bucks Phoenix Suns Plej-of

Finiks – Milvoki, 2:0 (ocene)

Milwaukee Bucks Phoenix Suns Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 10.07.2021. Foto: The Japan Times

Milvoki Baks

Janis Adetokumbo – 9,5

Velika predstava Grka nije pretvorena u pobedu, najmanje njegovom krivicom. Tokom treće četvrtine postao je igrač koji je ubacio najviše poena u jednoj četvrtini NBA finala u poslednjih 25 godina, prestigavši Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa. Finiks nije imao odgovor za njega, ali jeste za sve ostale.

Kris Midlton – 6,5

Neverovatno. Prosto nerazumljivo kako ovaj čovek može igrati u jednom trenutku kao Majkl Džordan, a na drugoj utakmici kao Brajan Skalabrini. Promena raspoloženja i forme kao kod trudnice. Nije mogao da pogodi apsolutno ništa.

Džru Holidej – 8

Nije Džru bio ništa specijalno bolji šuterski od Midltona, iako je jako krenuo, ali defanzivno iz utakmice u utakmicu pokazuje da je verovatno najbolji defanzivac lige na perimetru. Mora da bude bolji ofanzivno ako Baksi žele da se vrate u igru.

Bruk Lopez – 7

U nekoliko navrata korektan defanzivni posao, u nekoliko navrata čak i odličan, ali ne čini u poslednje vreme ono zbog čega je donosio dodatnu vrednost Baksima, zbog čega je odlična kombinacija sa Adetokumbom – ne širi teren trojkama.

Pi Džej Taker – 7

Solidno izadnje Takera, dao je sve od sebe protiv Bukera iako je nefer možda tražiti da ga čuva jer mu fizički ne odgovara u potpunosti, dosta brži prvi korak ima.

Bobi Portis – 6,5

Daleko od nekih odličnih partija koje je imao tokom plejofa.

Brin Forbs – 6,5

Takodje bez prevelikog učinka, zaradio samo sedam minuta sinoć.

Pet Konaton – 7,5

Nastavlja da bude ubedljivo najkonstantniji i najbolji igrač sa klupe Milvokija u plejofu. 14 poena uz sedam skokova, odličan učinak za jednog rezervistu u meču finala.

Džef Tig – 6,5

Zanimljivo, ubedljivo najviše minuta posle Konatona od svih rezervista. Ne bih rekao da je preterano briljirao, ali znao je i više da pokvari u igri tima.

Majk Budenholzer – 7

Ne možemo naći nešto zbog čega bi uprli prstom u Budenholzera, jednostavno Džru i Midlton su mašili iz situacija u kojima je bilo realnije pogoditi.

Podelite vest: