Janis: “Što vas ne ubije, ojača vas”

Milwaukee Bucks

Janis: “Što vas ne ubije, ojača vas”

Milwaukee Bucks
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 28.05.2019. Foto: nba.com

Možda nisu ostvarili krajnji cilj za ovu sezonu, ali Milvoki Baksi svakako će biti jedan od glavnih kandidata za najviši plasman i u godinama koje dolaze. Tako misli i Janis Adetokunbo, prva zvezda ekipe.

(FOTO: youtube.com)

Iako su bili najbolji tim u regularnom delu sezone, a pokazali su nadmoć i u prve dve (i po?) runde plej-ofa, košarkaši Milvokija veliko finale gledaće kako su i navikli svih ovih decenija – iz fotelja.

Međutim, budućnost franšize je blistava, a ona se vrti oko jednog imena – Janis Adetokunbo. Jedan od glavnih kandidata za mvp nagradu bio je jako optimističan po pitanju “boljeg sutra”.

“Mnogo timova misli da može da napreduje, ali mi to zaista možemo”, rekao je Grk. “Sve počinje od mene. Sjajno je izaći u grad i videti ljude koji nose stvari Baksa. Ljudi su dolazili da gledaju utakmice zbog nas, to je sjajno!”

“Što vas ne ubije, ojača vas. Ovo će nas motivisati, to mi se sviđa. Sad vidim šta je potrebno da bi se pobeđivalo”, dodao je Janis.

Fantastični košarkaš Baksa bio je prepun samopouzdanja kada su šampionske nade njegove ekipe u pitanju.

“Ne obećavam da ćemo pobediti na 61 utakmici naredne sezone, ali bićemo kandidati za titulu u godinama koje dolaze. Ne može se mnogo timova u ligi pohvaliti time. Svega nekoliko njih može – ali mi smo u toj situaciji za godine koje dolaze.”

Podsećamo vas da su Baksi bili najbolji tim regularnog dela sezone sa 60 pobeda i svega 22 poraza, a u prve dve runde “počistili” su Detroit u prvoj i dozvolili samo jednu pobedu Seltiksima u drugoj rundi. Zatim su poveli sa 2:0 u finalu Istoka protiv Reptorsa, a onda je Kavaj Lenard rešio da preuzme Janisa i Toronto se našao u finalu posle 4 uzastopne pobede.

Podelite vest: