Janisovo poigravanje i uručenje “metle” Pistonsima

Detroit Pistons Milwaukee Bucks Plej-of

Janisovo poigravanje i uručenje “metle” Pistonsima

Detroit Pistons Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 23.04.2019. Foto: nba.com

Naslov najbolje opisuje dešavanja na ovom meču, Adetokunbo je odigrao čak i sa dozom rezerve, ali je i pored toga, sa svojim saigračima na kraju protutnjao Detroitom – 127:104, za konačnih 4:0 u seriji.

Sjajnu analizu Janisove igre vrlo slikovito je dao Keni Smit na poluvremenu, u studiju TNT televizije. On je govorio i pokazivao kako je Grk, kada je udaljen od reketa, kao Klark Kent, ima svoje prednosti, koristan je u određenoj meri, ali nije to to. Međutim, kada igra blizu i u reketu, tu je najopasniji i to je njegova igra, tu je Supermen!

Meč je završio sa 41 poenom, što mu je rekord karijere u plej-ofu, a ostvario je i 9 skokova, 4 blokade i 3 asistencije. Midlton je upisao 18 poena, Bledso 16, uz 5 asistencija, Mirotić je sa klupe dodao 12.

Iako su se Pistonsi dosta dobro držali većim tokom utakmice, delovalo je od početka da Baksi samo čekaju priliku kada će ubaciti u veću brzinu i nekom ozbiljnijom serijom rešiti ovaj meč. Ta serija se na kraju i dogodila i od sredine treće deonice do pred kraj poslednje iznosila je 37:8!

Ono što mora posebno da se pomene i naglasi je junačko srce Blejka Grifina! Taj momak je ove dve poslednje utakmice odigrao sa jednim kolenom, na jednoj nozi… Nosio je svoj tim koliko god je mogao, davao snage i motivisao saigrače, borio se za svaku loptu sa vidljivim grčem na licu i na tome mu se zaista mora odati veliko priznanje.

I tako ranjen, Blejk je odigrao jako dobru partiju sa 22 poena, 8/15 iz igre 4/6 trojke, 6 asistencija i 5 skokova. Odličnu podršku u prvom poluvremenu imao je u Redžiju Džeksonu, koja je u nastavku potpuno izostala, a plej Pistonsa je meč završio sa 26 poena i 7 asistencija.

Milvoki je dobio svoju prvu plej-of seriju još od 2001. godine, dok je Detroit postavio negativan rekord lige sa 14 uzastopnih poraza u mečevima u doigravanju.

Bakse očekuje polufinalna serija Istoka protiv Seltiksa, koji su takođe počistili svoje rivale i svi sa velikim nestrpljenjem očekujemo ovaj okršaj.

Podelite vest: