Lauri i klupa za 2-2, serija još nije počela!

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors

Lauri i klupa za 2-2, serija još nije počela!

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 22.05.2019. Foto: Yahoo Sports

Verovatno najbolje izdanje Reptorsa u plejofu. Razmontirali su Bakse sjajnom timskom igrom, 120-102.

Nije prošlo tri minuta utakmice, a Nik Nurs je bio primoran da zatraži tajmaut. Razlog – Janis Adetokunbo. Grk je odigrao jako slabu prošlu utakmicu, ali ako nas je na nešto navikao ove sezone, to je da nakon svake loše utakmice ima spreman pravi odgovor. Tri strašna prodora u svom stilu, Baksi vode 12-5.

Izašao je Toronto mnogo bolje iz tajmauta, a do balansa što se poena tiče dovodi ih Kajl Lauri. Plejmejker domaćih postigao je 12 poena u prošlom meču, a večeras je taj učinak izjednačio nakon samo pet minuta igre.

Na kraju prve, vrlo efikasne četvrtine, 32-31 za domaće koji su se konsolidovali nakon slabog početka. Janis je upisao 11 poena, 5 skokova i novi „air ball“ sa penala na oduševljenje navijača Reptorsa.

Domaći drugu četvrtinu počinju sa neverovatnom energijom. Bilo ih je svuda, na linijama pasa, na strani pomoći, skupljali skokove na obe strane terena. Serija 9-0 na čistu želju, tajmaut Milvoki.

Pojavio se Kris Midlton. “All Star“ Milvokija je užasno odigrao u trećoj utakmici, postigao samo 11 poena. Ovde je u drugoj deonici već imao 13 , 4 od 5 šut iz igre. Toronto doduše i dalje ima nešto osetniju prednost, 52-45, četiri minuta do pauze.

Nažalost po Midltona, pojavili su se i “Ne-Kavajevci.” Lauri ima 18 poena, Ibaka je dodao 12, a Pauel 10. Pa iako je Kavaj odigrao svoje sigurno najslabije poluvreme u ovom plejofu, Toronto na odmor odlazi sa osetnom prednošću, 65-55.

Treća četvrtina počinje jako slično kao i druga. Toronto energično stiže do najveće prednosti na utakmici, +12. Lenard iako vidno hendikepiran povredom levog kolena, nije izgubio ništa na defanzivnoj strani terena. Zaključava Adetokunba, kao i bilo koga drugog ko mu se nadje na putu. Ostali dopunjuju ofanzivno i Reptorsi izgledaju mnogo bolje i u ovom meču.

Momenat utakmice zabeležio je ipak Lenard. Poster preko Janisa za erupciju oduševljenja!

Kada je teško Midlton. Netipično za njega, sjajno krilo vraća Milvoki u igru razbijanjem odbrane Torotna sjajnim asistencijama. Na pola treće četvrtine zabeležio ih je 6, svaka je bila impozantna.

Reptorsi su ipak vidno bolji tim. Odlična timska odbrana, žestoko napadanje reketa na drugoj strani, kombinacija za koju Milvoki još uvek nije našao leka.  Tri minuta pre kraja četvrtine ponovo je 12 poena razlike.

Trojka odličnog Pauela „penje“ Toronto na maksimalnih +16, medjutim na drugoj strani Janis stišava publiku istom merom u poslednjem napadu. Tim iz Kanade i pored toga sa ogromnih 13 poena razlike ulazi u poslednju deonicu.

Fenomenalna partija klupe Toronto Reptorsa. Najveća bojka tima u ovom plejofu, doneće verovatno i pobedu večeras. Početkom poslednjeg dela potpuno dominiraju Vanvlit, Ibaka i Pauel. 20 poena prednosti za domaći tim.

Sve što je Milvoki uspeo da učini jeste da spusti ovo na 14 poena zaostatka, ali nakon toga nova serija u režiji Gasol i Lenard, koji pogadja za 3 poena i 19 poena razlike. Ubrzo nakon toga Budenholzer je povukao glavne igrače i popularni “garbiž” je mogao da počne.

Reptorsi su sjajnom igrom zasluženo došli do izjednačenja u seriji. Čak šest igrača domaćih upisalo je dvocifreni broj poena, a predvodio ih je Lauri sa 25. Valja pomenuti da su odlične partije pružili Vanvlit i Ibaka koji su u prethodnom periodu jako slabo igrali.

Milvokiju nije pomogla strašna utakmica Krisa Midltona – 30 poena, 7 asistencija, 6 skokova, bez izgubljene lopte. Mimo njega i Janisa koji je dodao 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija, niko se iz ekipe iz Viskonsina nije pojavio večeras u Kanadi.

Naredni, peti meč serije, igra se u noći izmedju četvrtka i petka, 02:30, u Milvokiju.

Podelite vest: