Milvoki – Toronto: A šta sad?

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors

Milvoki – Toronto: A šta sad?

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 23.05.2019. Foto: tmj4.com

Uspeli su Reptorsi da odbrane domaći teren i posle jedne tesne, a druge impresivne pobede nad Baksima, stižu u Viskonsin na utakmicu broj 5.

Nećemo više da se oslanjamo na rekorde i statističke podatke. Uverili su nas Reptorsi da i kada je sve protiv tebe, prkos nadvlada sve i jednostavno pobediš.

(FOTO: sportsnet.ca)

A igrači Toronta ne samo da su pobedili dve utakmice na svom terenu, već su prethodnu dobili u stilu. Tačnije, razmontirali su Milvoki, manje-više bez otpora protivnika. I šta je još važnije – uradili su to bez nekog prevelikog doprinosa svoje glavne zvezde, Kavaja Lenarda.

Junaci trijumfa bili su igrači od kojih se to ne očekuje da rade svake večeri, ali su istupili u prvi plan u pravom trenutku. Iako smo pisali o tome koliko je Milvoki jak i kako reaguju posle poraza u narednoj utakmici, igračima Toronta je to poslužilo samo kao dodatna motivacija. Možemo li da zamislimo Nika Nursa kako u svlačionici govori svojim igračima “Oni imaju 22-1 posle poraza u ovoj sezoni. Hajde da zamenimo tu jedinicu, neka im stoje sve dvojke.” I tako i bi.

Trener Budeholzer nije imao pritužbi na poraz svoje ekipe, ali jeste na ponašanje pojedinih navijača Reptorsa. U Viskonsinu nema Drejka, ali ima zime, gladnih pristalica Baksa, igrača Grin Bej Pekersa u prvim redovima, ali i crne rupe zvana Fiserv Forum. U redu, već smo obećali da neće biti statističkih podataka, ali recimo samo da tamo  gostujuće ekipe ne pobeđuju mnogo.

Eh, ali tako je bilo i pre prethodne utakmice – Baksi su 22-1, bla, bla, bum. Ne, ozbiljno, a šta sad?

Kavaj Lenard je odigrao skoro dve utakmice na jednoj nozi, Reptorsi su pobedili na obe. Iako je superstar Toronta odigrao 52 minuta na prvoj od pomenute dve, na drugoj je hramajući bio na parketu, vidno u bolovima. Usput, Kajl Lauri igra pod povredom, a Toronto je našao način da razmontira Bakse i izjednači rezultat.

Ni nama ništa nije jasno, ali je tako.

(FOTO: allusanewshub.com)

U redovima Baksa potpuni haos. Prvo su odigrali katastrofalno prvu utakmicu, a dobili. Zatim pokazali moć u narednoj, pa bez doprinosa svojih glavnih zvezda, uz dva produžetka, doživeli poraz, i kad je cela košarkaška javnost očekivala eksploziju i slavlje u Kanadi – cvonjak, poraz, izjednačenje.

Ok, i dalje Reptorsi treba da slave u Viskonsinu (ne, nećemo napisati da je to teško, jer, znate već…) ali posle čvrste kontrole u seriji, Janis i drugari su stigli do “Nije smak sveta” izgovora. Možda nije, ali…

Ponovo, bez statistčkih podataka, uz jednu napomenu – kako Kavaj Lenard rastura Janisa defanzivno, u direktnim duelima, to je milina za gledati. Doduše, ponekad nije potrebno da Janis ima nekog oko sebe, kao na primer kad promaši ceo koš…sa linije za slobodna bacanja. E, moj mvp…

Šalu na stranu, da ne preterujemo mnogo sa skretanjem sa glavne teme, a to je utakmica broj 5.

Glavna pitanja – zdravlje Kavaja Lenarda, može li klupa Reptorsa ponovo da da značajan doprinos, i, Bože dragi, hoće li Erik Bledso konačno zaigrati košarku?

To ćemo saznati noćas od 2.30č posle ponoći.

Za to vreme, dok mi čekamo da se Bledso probudi, da neko pobedi na strani, dok razmatramo čija će klupa biti produktivnija itd. evo šta rade Stef Kari i Golden Stejt Voriorsi čekajući protivnika u finalu:

(FOTO: betchicago.com)

Podelite vest: