Ne pomaže ni Blejk, Detroitu preti “metla”

Detroit Pistons Milwaukee Bucks Plej-of

Ne pomaže ni Blejk, Detroitu preti “metla”

Detroit Pistons Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 21.04.2019. Foto: nba.com

Pobeda Milvokija u Detroitu 119:103, za velikih 3:0 u ovoj seriji i praktično odrađen posao, što se tiče prolaska dalje.

Nije domaćoj ekipi pomoglo ni to što je zaigrao i njihov najbolji igrač, Blejk Grifin, ni domaći teren sa vrlo naelektrisanom atmosferom i naoštrenom publikom. Jednostavno, Baksi su u ovom trenutku kvalitetom isuviše ispred Pistonsa.

(Foto: twitter/Yahoo Sports)

Koliko su gosti bili superiorni najbolje pokazuje to što je njihov najbolji igrač i jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje, Janis Adetokunbo, odigrao krajnje prosečan meč, bar za svoje standarde. On nije postigao nijedan poen u prvoj deonici i to je tek drugi put da se tako nešto dogodilo u celoj ovoj sezoni. Meč je završio sa 14 poena i 10 skokova, za 28 minuta igre.

Bakse su do trijumfa predvodili Kris Midlton sa 20 poena, 7/13 iz igre, 8 skokova i 4 asistencije, Erik Bledso sa 19 poena, 6 skokova i 5 asistencija, kao i Bruk Lopez koji je, pored 19 poena i 7 skokova, zabeležio čak 5 blokada.

Lopez je sjajno koristio svoje sve jače oružje u vidu šuta za tri poena, koje mu je, pored sasvim solidna 3 pogotka iz 7 šuteva, u više navrata omogućavalo i da klasičnom fintom šuta izbaci čuvara i lagano poentira prodorom i polaganjem. Zanimljiv je podatak da je centar Milvokija ove sezone od svih svojih pokušaja iz igre, čak 65% uputio van linije za tri poena.

Domaći su sasvim solidno ušli u ovaj meč. Nošeni već pomenutom atmosferom, kao i vrlo motivisanim Grifinom koji je odlično počeo, imali su blagu prednost tokom prve deonice. Međutim, to je bilo sve od njih u ovoj utakmici, a vrlo verovatno i u celoj seriji. Gosti su brzo postavili stvari na svoje mesto i pokazali da su trenutno dosta kvalitetniji tim.

Blejk je bio i najefikasniji u svojoj ekipi sa 27 poena, kojima je pridodao i 7 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte. Redži Džekson je zabeležio 15 poena, 8 asistencija i 6 skokova, Dramond novi dabl-dabl sa po 12 poena i skokova.

Detroit je ove večeri izjednačio i jedan neslavan rekord. Ovo im je bio 13. uzastopni poraz u plej-of mečevima i tako su izjednačili negativan rekord Njujork Niksa, a priliku da ga obore, ili ipak prekinu crni niz, što se poraza tiče, imaće za dve večeri.

Podelite vest: