Nik Nurs sprema promene pred treći meč

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors

Nik Nurs sprema promene pred treći meč

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.05.2019. Foto: thegazette.com

Toronto je bio sjajan u prvom meču, ali jednostavno nisu znali kako da završe posao iako su tokom većeg dela utakmice bili bolji tim. Drugi meč bio je totalno maltretiranje od strane Baksa i okidač za promene u sastavu.

Trener Nik Nurs najavio je da će u petorci svakako biti promena, ali nije još uvek želeo da otkrije o kome se radi. Jedino što znamo je da se može desiti da vidimoo više od jednog novog igrača u početnom sastavu Reptorsa:

“Mislim da ćemo imati neke promene u sastavu za večeras, to je sigurno. Videćete neke drugačije petorke na terenu. Sve što budemo promenili uradićemo s ciljem da budemo u boljoj poziciji u odbrani, ali mislim da će to doneti boljitak i u napadu.”

“Teško je pitanje: Hoćeš li plesati sa onim ko te je doveo na maturu? Mišljenja sam da odredjene serije ne leže preterano odredjenim momcima. Ali isto tako sam i mišljenja da je par momaka imalo loš bioritam tri ili četiri puta u ovom plejofu, a onda je na sledećoj utakmici taj bioritam bio netaknut. Tako da, nekako verujem ovim momcima, znaju ko su, verujem u njih i znam da su bolji nego što su pokazali prošle noći i pokazali su se u situacijama kada treba brzinski da se vrate u ritam.”

Veruje se da su promene o kojima Nik Nurs razmišlja Serž Ibaka i Norman Pauel za Marka Gasola i Denija Grina.

Čini se da ovo zaista nije serija za Gasola. Baksi igraju potpuno netipično, sa petoricom spolja, kako bi otvorili prostor Janisu. U toj situaciji odbrana Španca nikako ne dolazi do izražaja. Ibaka je mnogo agilniji i bolje opremljen da se bori sa takvim stilom napada.

Deni Grin igra jako loše u ovom trenutku. Tokom čitavog plejofa ne liči na igrača koji je odigrao paklenu regularnu sezonu. Norman Pauel s druge strane igra veoma dobro u limitiranoj ulozi. Kada god da je dobio značajne minute odigrao je odlično, sa verom u svoj šut, nešto što većini startera Toronta mimo Kavaja nedostajeu ovom plejofu. Status Pauela zanimao je novinare, te je Nurs odgovorio:

“Mislim da će nas ono što smo videli dovesti do toga da mu damo više minuta večeras. Mislim da ćete ga vidjati više i nadajmo se da će samo nadograditi ono što je uradio u drugoj utakmici.”

Promene Reptorsa očekuju i u taboru Baksa. Upitan o ovoj situaciji, tačnije da li to što će Toronto čekati do posledjnih minuta da otkrije svoj sastav ima neki uticaj na njihovu ekipu, Majk Budenholzer je imao zanimljiv odgovor:

“Minimalno, ako uopšte. Ukoliko Nurs ne planira da izbaci Kavaja, mislim da će naši igrači biti potpuno spremni.”
Nik Nurs je imao da doda još jednu stvar, nešto na šta je posebno skrenuo pažnju svojim igračima pred ovaj meč: “Moramo da napadnemo obruč snažnije, sa više hrabrosti, da li sam rekao snažnije? Mnogo snažnije!”
Podelite vest: