Toronto – Milvoki: Janis kaže još dve utakmice, a Kavaj?

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors

Toronto – Milvoki: Janis kaže još dve utakmice, a Kavaj?

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 25.05.2019. Foto: nba.com

Po rečima Janisa Adetokunba ostalo je još dve utakmice do kraja serije finala Istočne konferencije. Možda se Grk malo zabrojao ili je jako optimističan posle tri uzastopna poraza od Toronta.

(FOTO: vaaju.com)

Ono što se nije dogodilo ekipi Milvokija tokom cele sezone jeste u ovoj seriji. Doživeli su tri uzastopna neuspeha i od dirigenta stigli su do položaja davljenika kojem je ostalo još par udisaja vazduha.

Možda je bolje da Reptorse personifikujemo kao nekog udava, koji se malo po malo steže oko svog plena, dok se broj udisaja smanjuje, a epilog znate.

Međutim, dok je vazduha ima i nade, a ona se za Milvoki zove utakmica broj šest. Neprijateljska teritorija, užasno dosadni Drejk pored terena, Kavaj Lenard na suprotnoj strani i tri uzastopna poraza. Teško je, ali ne i neizvodljivo, a glavno pitanje je ima li Janis odgovor za Kavaja?

Grčkog reprezentativca Kavaj Lenard je blago rečeno razbio u direktnim duelima, a Reptorsi su toliko blizu da se plasiraju u prvo veliko finale u istoriji franšize.

U međuvremenu, dok Toronto niže pobede, Adetokunbu se smeši mnogo novčanica, a glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige i dalje smatra da su Baksi najbolji tim lige.

Da li se Kavaj Lenard slaže sa ovom konstatacijom? Verovatno ne, pošto igra na toliko visokom nivou da se određen deo košarkaških analitičara, novinara i ljubitelja ovog sporta, nedvosmisleno slaže u jednoj konstataciji – Kavaj Lenard je najbolji igrač na svetu.

Ovaj miran i staložen momak je na svojim plećima izneo Toronto do ovog finala, breme superstara izneo u 4/5 utakmica ove serije, a navijači u Kanadi se utrkuju ko će više besplatnih stvari da mu ponudi ne bi li potpisao dugoročno sa ovom franšizom.

U principu, ne postoji neka određena najava ove utakmice. Milvoki Baksi su na rubu provalije i jednostavno moraju da pobede ovaj meč. Tokom cele sezone igrali su sjajnu košarku, a tu temu smo isprevrtali toliko puta. Ovo je neistražena teritorija za njih, a protivnik je iskusniji, igra na svom parketu, ima superstara koji igra na nestvarnom nivou, dok prva zvezda ekipe iz Viskonsina ne može da pronađe svoj ritam.

Sve kaže “Toronto”, ali je isto tako do sada sve bilo na strani Baksa pa…znate epilog.

 

Podelite vest: