Toronto uzvratio udarac posle dva produžetka

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors

Toronto uzvratio udarac posle dva produžetka

Milwaukee Bucks Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 20.05.2019. Foto: nba.com

Košarkaši Toronta savladali su Milvoki 118:112 posle dva produžetka i smanjili rezultat na 2:1 u seriji finala Istoka.

(FOTO: sportsnaut.com)

Nema predaje, kažu u Kanadi. Posle dva dodatna perioda igre, Reptorsi su slomili svog protivnika i odbranili su domaći teren, bar na ovom susretu. Posle dva poraza u Viskonsinu, praktično je ovo bila utakmica “na život i smrt” za tim iz Kanade, a Kavaj Lenard i drugari odradili su uspešno prvu fazu zadatka. Druga ih čeka u utakmici broj 4, kada će, takođe, imati imperativ pobede, jer sa zaostatkom od 3:1 otići u Milvoki ne ostavlja mnogo nade.

Utakmicu je otvorio Janis Adetokunbo sa 2 poena, što će, ispostaviće se, biti šestina njegovog košgeterskog učinka na utakmici. Reptorsi su furioznom serijom 16:3 otišli na dvocifrenu prednost, a na kraju četvrtine bilo je 30:21. U ovom periodu igre istakli su se Mark Gasol i Paskal Sijakam, ali i Norman Pauel, koji je bio konjica sa klupe. Kavaj Lenard je u ovom periodu povredio nogu, pa su se navijači uplašili, ali Kavaj je nastavio da igra.

U drugom kvartalu timovi su naizmenično pogađali, uz mini serije na obe strane. Najveća prednost Reptorsa iznosila je 11 poena u ovoj deonici, a na odmor su otišli sa 58:51.

Treći period igre ponovo su dobili Baksi 24:19 i dodatno se približili domaćinu. Iako su igrači iz Kanade otvorili drugo poluvreme odlaskom na dvocifrenu prednost 63:53, gosti iz Viskonsina se nisu predavali. Ponovo se utakmica odvijala u mini serijama, a poslednjom od 9:2 Baksi su na kraju ovog perioda imali samo koš zaistatka – 77:75.

Poslednja četvrtina ponovo je pripala gostima, ali neizvesna završnica nije izostala, a gosti iz Viskonsina imali su i mnogo sreće.

Na pola minuta do kraja utakmice Brogdon je smanjio prednost Torotna na 96:94, Venvlit je promašio za tri poena, a zatim je isto uradio i Kris Midlton u ranoj fazi napada Baksa.

Usledio je brz faul na Paskalu Sijakamu, koji je posle dva promašena bacanja ostavio šansu gostima čak i za pobedu. Tragičar iz prethodnog napada svoje ekipe bio je junak u ovom. Iako su Reptorsi odigrali dobru odbranu, Kris Midlton je iz drugog pokušaja doneo svom timu izjednačenje. Posle tajm-auta Nika Nursa, Sijakam je promašio trojku i otišlo se u produžetak.

Rezultat u prvom produžetku glasio je 7:7, a poene za Toronto postigli su Deni Grin (prva trojka na utakmici), Sijakam i Lenard. Na drugoj strani junak je bio Džordž Hil, koji je uz Brogdona pogađao za Bakse.

Znatno efikasniji drugi produžetak doneo nam je još bolju igru Kavaja Lenarda, koji je još jednom pokazao zašto je bio mvp finala i zašto se njegovo ime provlačilo u kategoriji “najbolji igrač lige”.

Ovaj period igre dobili su Reptorsi 15:9, a treba istaći da su Gasol pogođenom trojkom i Sijakam blokadom i sa pogođenim slobodnim bacanjima imali zapaženu ulogu u ovom, dodatnom periodu igre.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Kavaj Lenard sa 36 poena, čemu je dodao 9 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte i blokadu. Pratio ga je Paskal Sijakam sa 25 poena, 11 skokova, 3 ukradene lopte i po 1 asistencijom i blokadom. Odličnu rolu imao je Mark Gasol, koji je koketirao sa tripl-dablom, a zabeležio je 16 poena, 12 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. Značajan doprinos sa klupe dao je Norman Paule sa 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Kod Baksa najefikasniji bio je Džordž Hil sa 24 poena, 7 skokova i po 2 asistencije i blokade, dok je Malkolm Brogdon postigao 20 poena, uz 5 skokova i 2 ukradene lopte. Predvodnik Milvokija Janis Adetokunbo postigao je svega 12 poena, uz 23 skoka, 7 asistencija i 4 blokade.

Podelite vest: