Analiza drafta, Minesota Timbervulvs

Analiza drafta Minnesota Timberwolves

Analiza drafta, Minesota Timbervulvs

Analiza drafta Minnesota Timberwolves
Autor: Datum objave: 29.08.2021. Foto: dunkingwithwolves.com

Dvojac Rajt - Najt

Nejtan Najt igra na poziciji krilnog centra i ima 23 godine. Prethodnu sezonu proveo je u Atlanti gde je odigrao 33 utakmice sa 8,5 minuta u proseku.
Za to vreme, beležio je 3,8 poena i 2,2 skoka, dok je najbolju partiju pružio protiv Memfisa, u decembru prošle godine, kada je ubacio 14 poena za 9 minuta na parketu. U NBA dolazi sa koledža Vilijam i Meri, 2020. godine, gde je prosečno ubacivao 17 poena i imao 7,7 skokova po utakmici, ali to ipak nije bilo dovoljno da bude draftovan. Dakle, Najt nije iz ovogodišnje generacije novajlija, ali u izostatku većeg broja pikova, što da ne pomenemo i njega.

Mekinli Rajt, 22, je 4 godine proveo na univerzitetu Kolorado, igrajući na poziciji pleja. Za vreme provedeno sa timom, Rajt je ostavio relativno dubok trag, postavši igrač sa najviše asistencija svih vremena. Prosečno je postizao 14,2 poena uz solidan šut iz igre od 47%, takođe je beležio i 4,9 skokova i 5,2 asistencije po utakmici. Po završetku poslednje sezone, odlučio se da izađe na draft ali i njega je zadesila ista sudbina kao i Najta, godinu dana ranije.

Potpisivanjem dvojca Rajt-Najt, ne možemo reći da Vukovi dobijaju mnogo, niti da se od njih očekuju velike stvari. Oni donose određenu dubinu u rotaciji, a veće minute mogli bi da dobiju jedino u slučaju povreda glavnih igrača ili u momentima utakmica kada je sve već rešeno. Naravno, govorimo o Minesoti. Situacija u Ajova Vukovima je, logično, drugačija i šansa za dokazivanjem tražiće se upravo tu.

Period dokazivanja je pred Rajtom četvrtim, dok bi Najt mogao da se nada da uz solidna izdanja izgradi kakav takav prostor u rotaciji. Bio je sasvim solidan u svojim minutima igrajući za Atlantu prošle sezone.

Podelite vest: