Bolmaro u Minesoti, Barselona zaradila

Minnesota Timberwolves Potpisi

Bolmaro u Minesoti, Barselona zaradila

Minnesota Timberwolves Potpisi
Autor: Datum objave: 19.08.2021. Foto: dunkingwithwolves.com

Mladi talentovani košarkaš Leandro Bolmaro pojačaće ekipu Minesota Timbervulvsa. Pošto je već imao važeći ugovor sa Barselonom do 2023. godine, španskom klubu sleduje 900.000 evra na ime obeštećenja.

On će prema tvrdnjama predsednika košarkaških operacija Minesote, Žersona Rosasa, potpisati trogodišnji ugovor sa Vukovima. Navodno je veliki uticaj u dovođenju mladog beka imao njegov sunarodnik, Pablo Priđoni, koji je deo stručnog štaba Minesote.

Podsetimo se, Bolmaro je draftovan 2020. godine od strane Nju Jork Niksa, ali su prava na njega odmah trejdovana u Minesotu. Na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju bio je deo reprezentacije Argentine koja je takmičenje završila porazom od reprezentacije Australije u četvrtfinalu. U protekloj sezoni u dresu Barselone je prosečno beležio 6.5 poena i 1.8 skokova za 15.2 minuta u igri.

Verovatno u svojoj prvoj sezoni u NBA neće imati preveliku ulogu, ali ipak ostaje nam da vidimo kako će se snaći u novom sistemu i da li će mu trener Kris Finč pomoći da podigne igru na viši nivo koji je neopohodan za značajniju NBA karijeru.

Podelite vest: