Dejvid Vanterpul novi glavni pomoćni trener Minesote

Minnesota Timberwolves

Dejvid Vanterpul novi glavni pomoćni trener Minesote

Minnesota Timberwolves
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.06.2019. Foto: NBC Sports

Dojučerašnji pomoćnik Terija Stotsa u Portlandu, Dejvid Vanterpul, postaće novi pomoćni trener Minesote i to kao prvi asistent Rajana Saundersa.

(Foto: Joe Murphy/Getty Images)

Iako se prethodnih nedelja spekulisalo da bi Vanterpul mogao da preuzme i poziciju glavnog trenera, mladi Saunders je ipak dobio poverenje uprave Timbervulfsa da nastavi sa dosadašnjim radom, dok će Vanterpul svakako pojačati stručni štab.

Osim što će biti glavni pomoćni trener tima, on će postati i defanzivni koordinator, odnosno neko ko će sa klupe Vukova najviše brinuti o odbrani tima, a takođe bi trebalo da preuzme brigu i o mlađim igračima i bude zadužen za njihov pravilan razvoj. Uostalom, to mu je u nekoj meri bila uloga i u Blejzersima i mnogi stručnjaci smatraju da je upravo on najzaslužniji za igrački razvoj Dejmijana Lilarda i Si Džej Mekoluma.

(Foto: Andrew D. Bernstein/Getty Images)

Dejvid Vanterpul se donedavno dovodio u vezu i sa klupama Klivlenda i Finiksa, a svoju trenersku karijeru započeo je u ekipi CSKA iz Moskve, u kojoj je završio i igračku karijeru, 2007. godine. Nakon što je u Rusiji proveo 5 godina kao pomoćni trener, 2012. godine dolazi u Portland gde je radio kao asistent sve do sada.

Podelite vest: