Novo pojačanje na klupi Minesote, pomoćnik će biti i Pablo Priđoni

Minnesota Timberwolves

Novo pojačanje na klupi Minesote, pomoćnik će biti i Pablo Priđoni

Minnesota Timberwolves
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.06.2019. Foto: slamonline.com

U vrlo kratkom vremenskom periodu, trener Timbervulfsa, Rajan Saunders, dobio je čak dva nova člana stručnog štaba.

Nakon Dejvida Vanterpula, koji će biti glavni pomoćnik i koji će prevashodno biti zadužen za defanzivne zadatke, na klupu Minesote će sesti i Pablo Priđoni, takođe kao pomoćni trener i on će biti novi ofanzivni koordinator tima.

(Foto: Jeff Haynes/Getty Images)

Priđoni je najveći deo svoje igračke karijere proveo u Španiji, a sa najviše uspeha nastupao je za Baskoniju, u kojoj je po završetku igračke, započeo svoju trenersku karijeru, a sa velikim uspehom nosio je i dres Argentine.

U NBA ligi je zaigrao 2012. godine, kao član Njujork Niksa, gde se najduže i zadržao, a nastupao je još i za Hjuston i Los Anđeles Kliperse, pre povratka u Baskoniju gde je i završio karijeru. Bio je pomoćni trener u Bruklinu od 2018. godine, pa do danas, a bio je zadužen i za razvoj mladih igrača.

(Foto: The Waal Street Journal)

Novopostavljeni predsednik Minesote, Gerson Rosas, ne sedi skrštenih ruku i očigledno je rešen da sebe, kao i mladog trenera Saundersa, okruži pouzdanim ljudima. Neposredno pre dovođenja Priđonija, Rosas je, takođe iz Bruklina, doveo i Đanluku Paskućija, koji će biti u upravi kluba i njegov blizak saradnik. Predsednik Vulfsa je i sa Argentincem i sa Italijanom sarađivao dok je bio funkcioner u Hjustonu.

Podelite vest: