Rouz o Batlerovom zahtevu za trejd: “Za to je isključivo liga kriva”

Minnesota Timberwolves

Rouz o Batlerovom zahtevu za trejd: “Za to je isključivo liga kriva”

Minnesota Timberwolves
Autor: Uroš Živković Datum objave: 06.06.2019. Foto: Chicago Tribune

Nakon dokumentarnog filma o Deriku Rouzu, za kraj septembra je najavljena i njegova autobiografska knjiga, u kojoj će najviše reči biti o košarci, odnosno o nekim zanimljivim i nama nepoznatim detaljima iz svlačionica, odnosi unutar timova za koje je Rouz nastupao i slično.

(Foto: CBS Chicago)

U najavi knjige, časopis Star Tribune uspeo je da dođe do odlomka u kome se bivši MVP osvrnuo na proteklu sezonu, a čitaoce je najviše zanimala čitava situacija oko trejda Džimija Batlera, što je ovaj časopis ukratko i preneo.

To zaista nije bila njegova krivica, razumem ga u potpunosti.” – napisao je Rouz u uvodu. “To je krivica lige, isključivo. Ne mogu da krivim ni Karla Entonija-Taunsa, on je super momak, dobar je i igrač, ali imate mnogo tih klinaca u ligi koje razmazite i date im milione, a da još uvek ništa nisu postigli u karijerama, to mora da se promeni.

(Foto: Mitchell Leff/Getty Images)

Na sledećoj stranici, nastavio je o ovoj priči:

Džimi se osećao u fazonu ‘Zašto plaćate prvo njih, a ja sam taj koji vas je odveo u plej-of nakon toliko vremena, ne Tauns, ne Vigins, nego ja!’ i to je bilo to. Džimi možda to nije uradio na pravi način, ali je bio u pravu, skroz.

Rouz je zaključio ovaj deo opisom raspoloženja i stanja u timu tih dana, neposredno pred trejd Batlera:

(Foto: Harrison Barden/USA Today)

Pojavila se i ta priča da je Džimi na jednom treningu uzeo sve neke klince, koji nisu bili ni u drugom planu i da je sam razneo startere, ma nema to veze sa istinom. Jedan koš je dao, da, bukvalno jedan, kunem se. Mediji su napravili haos od toga, kao da je ubacio 30, ali jeste bilo vrlo napeto, to bar jeste istina, osećala se tenzija tih dana na treninzima. Sve to je razaralo Tibsa, pokušavao je da sakrije da mu je teško, ali videlo se da ključa u sebi.

(Foto: David Sherman/Getty Images)

Navijači i ljubitelji košarke sigurno sa nestrpljenjem iščekuju ovu knjigu, u kojoj je najmlađi MVP u istoriji lige dobar deo posvetio vremenu provedenom u Minesoti. Rouz je naglasio da planira da igra još nekoliko godina i da mu je prijala uloga koju je imao u Vulfsima, gde je bio kao neka vrsta mentora mladim zvezdama tima i napisao je kako se raduje novim izazovima koji su ispred njega.

Podelite vest: