Trojica novih kandidata za klupu Minesote

Minnesota Timberwolves

Trojica novih kandidata za klupu Minesote

Minnesota Timberwolves
Autor: Uroš Živković Datum objave: 14.05.2019. Foto: freep.com

Timbervulfsi su izgleda ipak u potrazi za novim trenerom.

Iako je delovalo da će na klupi i naredne sezone sedeti Rajan Saunders, novoizabrani predsednik kluba, Gerson Rosas, zakazao je intervjue sa nekolicinom kandidata za tu poziciju, dok i dalje nije isključeno da bi mladi Saunders mogao da bude prvi trener i ubuduće. Takođe postoje i opcije da sin legendarnog Flipa Saundersa ostane u stručnom štabu ekipe, kao jedan od pomoćnika.

U toku dana su se pojavila imena prvo dvojice kandidata, a nešto kasnije i trećeg. Prvi od te trojice sa kojima će se predsednik Minesote zadužen za košarkaške operacije sastati, biće Džuan Hauard, trenutno pomoćni trener Majamija.

Hauard i Rosas će o potencijalnoj saradnji razgovarati na večerašnjoj draft lutriji, na kojoj će predstavljati svoje timove. On se već dovodio u vezu sa Klivlendom i Lejkersima sa kojima je obavio intervjue, ali su se ovi timovi ipak opredelili za druga rešenja na poziciji trenera.

Uz Hauarda se istovremeno spominje i pomoćnik Terija Stotsa u Portlandu, Dejvid Vanterpul, sa kojim će se sastanak obaviti nešto kasnije, s obzirom da su on i njegov sadašnji tim trenutno zauzeti igranjem finala Zapadne konferencije. Vanterpul se takođe dovodio u vezu sa Lejkersima, ali i Finiks Sansima.

(Foto: Garrett Ellwood/Getty Images)

Nešto kasnije danas, stiglo je i novo ime na listi kandidata, pomoćni trener Pelikansa, Kris Finč. On i Gerson Rosas su već sarađivali u Hjustonu, pa ne bi trebalo previše da čudi ukoliko upravo Finč iskoči u prvi plan i bude glavni favorit za šefa stručnog štaba Timbervulfsa.

Podelite vest: