NBA kompletirao listu 75 (76) najboljih ikada

NBA Timovi

NBA kompletirao listu 75 (76) najboljih ikada

NBA Timovi
Autor: Datum objave: 22.10.2021. Foto: Hoops Habit

Povodom 75 godina postojanja najjače košarkaške lige na svetu, NBA je najavio objavljivanje 75 najboljih igrača u istoriji te lige. Ipak, zbog navodnog izjednačenog glasanja jedan igrač na listi je “višak”, tako da će ona ipak sadržati 76 igrača.

Objavljena su tri dela od po 25 igrača, a prvi na redu bio je pre dva dana, na noć otvaranja jubilarne sezone.

Listu prve trećine najboljih igrača ikada predvodile su sve same legende. Igrači poput Karima Abdul-Džabara, Hardena, Mozesa Melouna, Novickog, Barklija, Adetokumba, Hakima…

Sledeća dvadesetpetorica izbačena su narednog dana u 21:00 po našem vremenu, kada je u NBA ligi odigrano 11 mečeva, a u skladu sa timovima koji su nastupali, takva su bila i većina igrača.

Džordan, Bird, Dankan, Tomas, Pipen, Garnet, Dreklser, Juing… Sve same legende upravo iz ekipa koje su sinoć međusobno ukrštali koplja.

Poslednji deo ove liste izbačen je ove večeri, a na njoj je, za razliku od prošlih, više igrača koji su tokom svoje karijere glavni akteri lige bili u ovom veku. Preko Šekila, Pirsa, Karmela, Redži Milera, Pejtona, Karija, do LeBrona, Vejda, Vestbruka, Dejvisa, Lilarda… i na kraju naravno, neponovljivog Kobija Brajanta.

Bespotrebno je bilo šta pričati o bilo kom od ovih košarkaša. Svi oni našli su se među 76 najboljih u ligi kroz koju je prošlo hiljade i hiljade igrača. Takođe, bitno je napomenuti da lista nema redosled i da na njoj nema najboljeg, niti najgoreg.

Na ovoj listi nalazi se 158 NBA šampiona.

Na ovoj listi nalazi se 730 “Ol-star” selekcija.

Na ovoj listi nalazi se 110 MVP-a i “MVP-a finala”.

Na ovoj listi nalazi se više od milion i po poena.

Na ovoj listi nalaze se najveći u istoriji ove igre.

 

 

 

 

Podelite vest: